1993. július 24., szombat

1993. július 24. Ternopol Niva - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (0-0)

Ternopol Niva (ukrán) - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (0-0)
1993. július 24. Drogobics, Lvovi Nemzetközi Torna, 2. mérkőzés.

Csizi Pécsett marad
Vezette: Dagober.

PMSC-Fordan: Csaban (Regős) - Tallósi (Farkas), Zare, Braun - Csizi, Kalmár (Fehér), Lengyel, (Dárdai), Rózsa, Vokó (Tolocsko) - Barborik, Azoitei. Vezetőedző: Koller Nándor.

Csizi kellett, Kalmár nem

Hétfőre virradóra hazaérkezett Ukrajnából a PMSC-For- dan NB I-es labdarúgó csapata. A piros-feketék a túra második mérkőzésén 2-0 (0-0)-ra kikaptak az ukrán első ligás Ternopol Nivától. A PMSC-Fordan így állt fel: Csaban (Regős) - Braun, Zare, Tallósi (Farkas) - Csizi, Kalmár (Fehér), Lengyel (Dárdai), Rózsa, Vókó (Tolocsko) - Barborik, Azoitei. A mérkőzést egyébként egy, Lvovtól 120 km-re lévő bányászvárosban, Drogobicsben játszották. Barborikék az első félidőben kihagyták a helyzeteiket, ami megbosszulta magát. 
A túrával kapcsolatos hír, hogy azon bebizonyosodott: a pécsieknek nem olyan játékos kell, mint Kalmár, ezért a próbajátékon lévő szekszárdi labdarúgónak megköszönték az eddigi ténykedését, de nem szerződtetik. A diósgyőri Csizivel viszont egy éves szerződést kötöttek. Bogyayt a Diósgyőr akarta leigazolni, ám ebből nem lesz semmi, mert hiába költözött oda a kapus, becsapták, azt mondták: már nem kell. Most nincs csapata. 
A hétfői Nemzeti Sportban megjelent egy hír, miszerint az ifjúsági válogatott edzőtáborától távol maradt a csapatával Ukrajnában túrázó Dárdai, ügyével a fegyelmi bizottság foglalkozik majd. Megemlítik dr. Tüske Csaba technikai vezető nevét is, mint akinek szintén meg kell jelennie a tárgyaláson. 
Ezzel kapcsolatban Tüske dr. a következőket nyilatkozta: 
-A PMSC ezzel az ukrajnai túrával kapcsolatban is úgy járt el, ahogy kell. Beszereztem az MLSZ-engedélyt, befizettem azt, amit kell, leadtam a szövetségben a kiutazók listáját, amelyen a kis Dárdai neve is rajta volt. Az a szokás, a túraengedélyt úgy adják ki, hogy ráírják: kiutazhatnak, kivéve az ifiválogatottakat. Ezt most nem tették. A listát az MLSZ nevében Czékus úr aláírta, onnan Dárdai nevét nem húzta ki. Beszéltem Ubrankovics Mihállyal is, a fiú edzőjével az ifi  válogatottnál. Mondtam: elvisszük, mert kezdőemberként számítunk rá ősztől, nem vehetjük ki két hétre a felkészülésünkből azért, mert az ifi válogatott a nem sokat érő összetartáson, úgymond edzőtáborozáson van. Különben is az MLSZ engedélyezte, hogy velünk tartson. Erre Ubrankovics azt válaszolta: akkor ügyet csinál belőle. Most, hogy ezt olvasom a Nemzeti Sportban, hozzáteszem: én csinálok belőle ügyet. Nem követett el semmi rosszat a kis Dárdai, de én sem. Jobb lenne, ha a szövetségben, illetve az ifi válogatottnál azzal törődnének, hogy milyen fejetlenség, szervezetlenség van náluk. Erről órák hosszat mesélhetnék. Nem szeretem, ha lejáratják a nevemet, úgyhogy lesz még folytatása az ügynek. Ma, azaz kedden kell mennünk a fegyelmi bizottság ülésére, ott elmondom ugyanezt. Sőt, még ennél cifrábbakat is . . . 
A PMSC-Fordannal kapcsolatos az a hír is, miszerint ezen a héten két edzőmérkőzést játszik Újmecsekalján a csapat, mindkettő fél 5-kor kezdődik. Szerdán az NB Il-es Szekszárd, szombaton a Nyitra lesz az ellenfél. Akkor tárgyalnak a szlovák vezetőkkel Barborik jövőjéről is. Szeretnék, ha az ősszel kölcsönben itt futballozó játékos maradhatna továbbra is Pécsett.

(Dunántúli Napló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése