1991. július 27., szombat

1991. július 27. Pécsi MSC - FC Nitra 0-4 (0-2)

Pécsi MSC - FC Nitra (szlovák) 0-4 (0-2)
1991. július 27. Pécs, Újmecsekalja, nemzetközi edzőmérkőzés, 500 néző.

Jenei Sándor és Ulveczki Zoltán
Vezette: Balajti. 
Góllövők: Majoros, Mihow, Kleych, Hipp.

PMSC: Bodnár (Bogyay) - Kónya, Balog, Braun, Palaczky — Medgyes (Vókó), Jenei, Bódog, Kocsis — Ulveczki (Czérna), Czéh. Edző: Garami József.

Nyitra: Ondruska (König) - Hipp, Kosztolányi (Hovorka), Urabec (Hucko) - Mihow (Sovic), Sinkovic (Blaho), Bélák (Andrejco), Dekys - Lednicky (Bochnovic), Kleych (Másik), Majoros (Jurik). Edző: Pecze Károly. 

Egy előkészületi mérkőzés eredményéből természetesen nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a csapatokról, mégis érdekes, hogy tegnap a szlovák első ligából most kiesett Nyitra 4-0-ra verte azt a PMSC-t, amely két nappal korábban 2-1-re győzte le a tavalyi magyar bajnok Honvédőt ... Ez természetesen mindössze játék a számokkal, az viszont már nem, hogy a szlovákok tegnapi játéka alapján nem lehet egy könnyű bajnokság az övék, ha ez az együttes nem tudott bentmaradni. Az első percektől kezdve végig rohamoztak, és kitűnő csapat benyomását keltették, amit még csak növelt az a tudat, hogy a most már 2. ligás együttesben négy válogatott focista kergeti a labdát. És, hogy nem ok nélkül lettek azok, Majoros, aki az olimpiai keret tagja, rögtön a meccs elején egy kapásgóllal bizonyította. Mindössze négy perc kellett az ismétléshez is, ekkor Mihów 18 méteres bombáját Bodnár még parádésan kiütötte, ám a visszapattanó labdára ismét lecsapva, ezúttál kissé közelebbről a szlovák fiú már nem hibázott. 
Kocsis és Palaczky jóvoltából némi kis magánpárbaj is kialakult a pályán a két csapat játékosai között, az első néhány pécsi szabálytalanság után hamarosan mindkét fiú a földön fájlalva tagjait gondolkodott el azon, hogy érdemes-e még egyszer odavágni. 
Ugyanakkor hazai helyzetre nem igazán futotta az erőből, mindössze két alkalommal. A nagyobbikat Ulveczky dolgozta ki már a félidő végén, ám ebből sem sikerült gólt elérni. 
A 2. játékrész közepén 9 játékost cseréltek le öt percen belül a vendégek, ám a játékukon ezután sem látszott meg, hogy az új sorok gyengébbek lennének a kezdőknél. Az ő szempontjukból megismétlődött az első félidő, hiszen még két gólt szereztek (előbb Kleych, majd Hipp), pécsi részről sem sokat változott a kép, szintén körülbelül két említésre érdemes helyzet alakult ki a szlovák kapu előtt. (Dunántúli Napló, 1991. júl. 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése