2023. december 27., szerda

Spílerek: Brindas, Aurel - 1971. 12. 27.

Aurel Brindas
Brindas, Aurel

Született: 1971. 12. 27., Nagyvárad.
Nemzetisége: román.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 40.
Góljainak száma: 5.

Érkezett: FC Brasov (román, 1996. július).

Már a nyári edzőmérkőzéseken is jó benyomást keltett a román nemzetiségű futballista, így nem csoda, hogy a pécsi vezetőség minden követ megmozgatott a védő átigazolásáért.

A bajnokságban zsinórban volt kezdőjátékos, érezhető volt, hogy Gelei József vezetőedző bízik a légiós játékában. Különösen a védelem bal oldalán játszatta, de ha kellett, középre is húzódott, vagy a középpályán vetette be. Sőt, ha a játék megkívánta, olykor a kapu előtt is feltűnt.

Tapasztalták ezt Csepelen is, amikor '96 szeptemberében az NB I-es mérkőzés 61. percében pontot érő gólt fejelt. A téli felkészülés során is megmutatta csatárerényeit: két gólt lőtt a PEAC-nak egy Dunántúli Napló Kupáért vívott mérkőzésen, majd néhány nappal később a Bóly kapuját is bevette. 

Bár a felkészülési időszakban egy edzőváltáson is átesett a csapat - Gelei helyét Kiss László vette át -, ám Brindas továbbra is biztos pontja maradt a védelemnek, sőt, a Vác elleni győztes meccsen újabb gólt szerzett, s ezúttal is fejjel.

Sajnos, ezek a találatok nem segítették a csapatot abban, hogy elérje a minimálisan kitűzött célt, a bentmaradást. A kiesés után a nagyszerű védő távozott is a csapattól.

Távozott: 1997. június.

Első mérkőzése a PMFC-ben:
1996. július 27. Pécsi MFC - DDGáz SC 0-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
1997. május 24. Pécsi MFC - Győri ETO FC 2-2 (1-2) - NB I.

Aurel Brindas statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 21 mérkőzés, 2 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 7 mérkőzés, 2 gól.
Edzőmérkőzés: 12 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 40 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 5 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése