2024. március 28., csütörtök

Spílerek: Romanek János - 1966. 03. 28.

Romanek János
Romanek János

Született: 1966. 03. 28.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 95.
Góljainak száma: 13.

Érkezett: Vác FC-Samsung (1996. július).

A spíler a Bp. Honvéd tagjaként lett ismert labdarúgó, de Vácott, a Csank-féle sikercsapat tagjaként teljesedett ki pályafutása. Már túl volt a harmadik ikszen amikor Pécsre szerződött, ahol Gelei József a csapat fazonszabászaként számított játékára.

Romanek már a második edzőmérkőzésén gólt lőtt a horvát Donji Miholjac kapujába, s Gelei mester a bajnokság nyitányán a kezdőcsapatba nevezte a játékost. A villogás azonban nem tartott sokáig, mert a s labdarúgó egy súlyos sérülés következményeként fél év kihagyásra kényszerült. Mindössze három bajnoki meccset játszott addig.

A téli alapozás kezdetére felépült, s Gelei mester, majd az új tréner, Kiss László is számított a játékára. Egyetlen pécsi, első osztályú bajnoki gólját is ebben az időszakban lőtte: gólörömét az Újpest szurkolói bánták. Romanek 17 méterről lőtt hatalmas gólt a lila-fehérek kapujába.

Romanek a fazonszabász
A bentmaradás azonban sem Romanekkel, sem Kiss Lászlóval sem sikerült, ám a spíler maradt a másodosztályba zuhant csapatnál. A felkészülést Róth Antallal kezdte meg a csapat, s már ekkor látszott, hogy a rutinos focistának főszerepet szán az egykori válogatott hátvéd. Nem is volt ez másképp a bajnokságban sem: a középpályás csak egyetlen meccset mulasztott, s valamennyi alkalommal a kezdő csapat játékosaként köszönthette a tribün népét.

A Róthot váltó Glázer Róbert, majd a hajrára kispadra kerülő Herke Imre sem változtatta meg a Romanekkel kapcsolatos elképzelést: az egymást váltó mesterek mindegyike számított a csapatkapitány játékára. Osztályrészt vállalt abból, hogy a csapat végül nem zuhant a harmadosztályba.

A középpályás két évet húzott le Pécsett, majd visszatért Vácra.

Távozott: Vác FC (1998. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben: 
1996. július 31. Donji Miholjac - Pécsi MFC 0-2 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
1998. június 6. Pécsi MFC - Kecskeméti FC 0-0 - NB I/B.

Romanek János statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 18 mérkőzés, 1 gól.
NB I/B.: 36 mérkőzés, 3 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 12 mérkőzés, 3 gól.
Edzőmérkőzés:  24 mérkőzés, 6 gól.

Összesen: 95 mérkőzést játszott a PMFC-ben és 13 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése