2018. szeptember 26., szerda

Bemelegítés: Szekszárdi UFC - Pécsi MFC (2018. szept. 30.)

Az utolsó szeptemberi sansz

Utolsó esélyt találni mindig lehet, mi most éppen abban leltünk rá, hogy a csapatnak vasárnap lesz az utolsó lehetősége arra, hogy szeptemberben legalább egy győzelmet felmutasson.

Zsinórban öt nyeretlenül megvívott mérkőzésnél járunk, hiszen legutóbb augusztus 18-án, Iváncsán sikerült győzelmet aratnunk (2-1). Ez a bajnokság harmadik fordulójában volt, azóta pedig már a hetediket is lejátszottuk, melyhez, ha hozzá adjuk a múlt heti kupafiaskót, akkor máris öt mérkőzéses nyeretlenségi sorozatról beszélünk.

Persze, az a sansz, legyen bármilyen utolsó is, nem túl nagy. Sajnos, ezt be kell látnunk. Nem véletlenül vettük figyelembe a kupában elszenvedett vereséget is, hiszen a szekszárdiaknál éppen továbbjutást ünnepelnek: hétvégi ellenfelünk a másodosztályú Doroggal játszott, s bár a végeredmény döntetlen volt, a tizenegyes-párbajban a szekszárdiak bizonyultak jobbnak. Így aztán nagy lehet az öröm a szomszédos megye székhelyén, s ez a feldobott hangulat jobb teljesítményre serkentheti a meccs házigazdáit.

Az ezredforduló óta nem csak edzőmérkőzésen, hanem Magyar Kupa- és NB III-as bajnoki találkozókon is összecsaptak a vasárnapi ellenfelek, s ezekből rendszerint a PMFC került ki győztesen. Ezeken a meccseken különösen Horváth Gyula volt eredményes, hiszen ötször is bevette a szekszárdiak kapuját. Fájdalom, a fénykorát éppen Pécsett megélő csatár nem lesz a keret tagja vasárnap, ám ott lesz Szellák Soma, aki a Barcika ellen megszerezte első gólját a PMFC-ben. S ott lehet még Kálmán Szilárd, aki már három találatot számlál piros-feketében, vagy a nagy öreg Koller Krisztián, aki a Munkás tagjaként még sosem szerzett gólt a szekszárdi csapat ellen.

Mit várhatunk a hétvégi meccstől? Jó lenne azt írni, hogy ugyanúgy pécsi győzelmet, mint ahogy a  legutóbbi két, Szekszárdon lejátszott bajnoki találkozón történt, hiszen 2017. április 15-én 2-1-re, idén májusban pedig 1-0-ra nyertünk. 
A realitás azonban azt mutatja, hogy a tíz ponttal a bajnokság hetedik helyén álló UFC jelenleg erősebb csapat, mint a hat egységgel a tizenkettedik helyen szerénykedő PMFC. S hiába mondja azt a szívünk, hogy megragadjuk az utolsó szeptemberi esélyt, el kell fogadnunk, hogy nem lesz így.

Tippünk: Szekszárdi UFC - PMFC 1-1.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése