2023. április 22., szombat

Spílerek: Mohl Dávid - 1985. 04. 22.

Mohl Dávid

Mohl Dávid

Született: 1985. 04. 22.
Mérkőzéseinek száma: 71.
Góljainak száma: 12.

Érkezett: Kecskeméti TE (2013. július).

2013. nyarán, Márton Gábor edzősége idején került a PMFC-hez a ballábas védőjátékos. A hátsó alakzat közepén, illetve a középpályán is bevethető labdarúgó maximálisan élvezte a szakvezetés bizalmát, hiszen első bajnoki évében 26 bajnoki mérkőzésen kapott játéklehetőséget, melyeken 4 gólt is szerzett. Természetesen Magyar Kupa - és Ligakupa mérkőzésen is rendre pályára léphetett. Oszlopos tagja volt az utóbbi időszak legjobb bajnoki eredményét elérő csapatunknak, amely az NB I. hetedik helyén végzett.

2014. nyarán Véber György vette át a csapat vezetését, s az exújpesti kedvenc csapatában is stabil kezdőjátékosnak számított - ahogy Kulcsár Árpád is rendszeresen játéktérre küldte a hátvédet.

A bizalom nem csak a kiváló bal lábának volt köszönhető, hanem annak is, hogy hátvéd létére igen gólerős játékkal rukkolt elő. A Pécsett töltött két esztendő alatt 12 gólt lőtt - többnyire büntetőből talált az ellenfelek hálójába.

Robert Jarni érkezésével megváltozott a labdarúgó helyzete: mivel a horvát mester nem számolt a hátvéddel, a 2014/15-ös időszak téli szünetében átadólistára került. Mivel ekkor egyetlen csapat sem tudta átigazolni a futó szerződéssel rendelkező játékost, Mohl a tartalékcsapathoz került, s a PMFC első csapatában már nem jutott szerep a számára.

A bajnokság után (köszönhetően az NB I-ből történő kizárásunknak is) a fővárosba igazolt.

Távozott: Újpest FC (2015. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben: 

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Mohl Dávid statisztikája:

NB I.: 40 mérkőzés, 6 gól.
Magyar Kupa: 7 mérkőzés, 2 gól.
Ligakupa: 8 mérkőzés, 2 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 15 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 71 mérkőzés, 12 gól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése