1970. január 1., csütörtök

1900. július 22. Pécsi AC - Hrvatski Sokol (Eszék) 4:3

Pécsi Athlétikai Club – Hrvatski Sokol (Eszék) 4:3
1900. július 22. Pécs, Tettye, barátságos m. “előkelő, szép közönség”
V: Zsille Ferencz (PAC).
Gólszerzők nem ismertek.
PAC: Hainess - Poszek, Zsabokrszky I. - Visnya I., Schwarcz, Zsbokrszky II. - Jacoby, Móder, Lauber, Hechtl, Kayser. Tartalék: Visnya II, Paunz.
Hrvatski Sokol: Zsille. - Axelrad I., Mihajlovics - Abrahamsonn, Kis, Magjarevics - Axelrad II., Sternberg, Groas, Schwalm, Schwarcz. Tartalék: Auber és Khon.

“A holt szezon végtelen unalmát a “P. A. C.” tegnapi érdekes football-matche egy rövid délutánra felfüggesztette. Előkelő, szép közönség nézte végig tegnap délután a tettyei football-pályán a “P. A. C.” és az eszéki “Hrvatski Sokoll” footbal-csapatainak izgalmas mérkőzését. Maguk a játszók nem is érzik talán azt, a nagy izgalmat, mit a figyelő, érdeklődő közönség. Minden szem a guruló, repülő nagy labdán függ, ahogy a játszók ügyessége, vagy némelykor véletlen szeszélye erre vagy arra veti. A közönség szinte együtt játszik a mérkőzőkkel, és ha szorongatott helyzetükben egyik vagy másik ügyes rúgó kivágja a labdát a marakodók csapatából, megkönnyebbülten lélegzik fel. Természetesen, a mi közönségünk, a mi csapatunknak adja ilyenkor minden rokonszenvét.

A tegnapi mérkőzés délután hat órakor vette kezdetét, amikor már a melegen túző nap a Mecsek mögé került, és a pálya árnyékban volt. Az első goalt hosszas viaskodás után a PAC csapata rúgta. Az eszékiek igen szépen tartották magukat. Nemsokára a második goalt is megcsinálták a pécsiek. A verseny két részből állt, egy 35 perczes és egy 45 perczes mérkőzésből. A mérkőzés eredménye: a PAC 4 goalt, a Hrvatski Sokol csapata 3 goalt rúgott. Minden egyes győzelmet kitüntető tapssal és éljenzéssel honorált a közönség. Az érdekes, szép verseny fél nyolczkor ért véget. A mérkőző csapatok a következőkép álltak: “Hrvatski Sokol” csapata (kék-fehér). Kapuvéd: Zsille. Hátvédek: Axelrad I., Mihajlovics. Fedezetek: Abrahamsonn, Kis, Magjarevics. Csatárok: Axelrad II., Sternberg, Groas, Schwalm, Schwarcz. Tartalék: Auber és Khon. “Pécsi Athleticai Club” csapata (vörös-fehér). Kapuvéd: Hainess. Hátvédek: Poszek, Zsabokrszky I. Fedezetek: Visnya I., Schwarcz, Zsbokrszky II. csatárok: Jacoby, Móder, Lauber, Hechtl, Kayser. Tartalék: Visnya II, Paunz. A versenybírói tisztet Zsille Ferencz, a “P.A.C.” tagja töltötte be. A “P.A.C.” jövő hó közepén viszonzásul Eszékre utazik revanche-matchre.”
(Pécsi Napló, 1900. július 24.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése