2013. augusztus 3., szombat

2013. augusztus 2. MVM-Paksi FC - Pécsi MFC-Matias 2-1 (1-0)

MVM-Paksi FC - Pécsi MFC-MATIAS 2-1 (1-0)
2013. augusztus 2. Paks, NB I., 2. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Viszokai L., Aradi J. – Szőts G., Berger J. – Kormányos II. G.)
Gólszerzők: Simon (19., 77.), ill. Koller (49., 11-esből).

Sárga lap: Bartha (20.), Hullám (36.), Fiola (51.), Kecskés (55.), Éger (64.), Tököli (67.), Könyves (74.), ill. Wittrédi (11.), Fodor (62.), Mohl (84., 88.).
Kiállítva: Mohl 88’ (második sárga lap)

Paks: Molnár – Kovács G., Fiola, Éger, Szabó J. – Hullám (Tököli, 66.), Bartha, Bori (Könyves, 74.), Kecskés, Báló – Simon A. (Eppel, 78.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

PMFC: Dibusz – Fodor, Romic, Balogh, Uzoma – Márkvárt (Beke, 59.), Horváth A., Koller (Fröhlich, 79.), Mohl, Wittrédi (Rácz, 82.) – Grumics. Vezető edző: Márton Gábor.



"Bár egyáltalán nem mindegy, milyen játékkal szenved vereséget egy labdarúgócsapat, hiszen a Ferencváros elleni produkcióért senki egy rossz szót nem szólhatott, tény, mindez nem változtat azon, hogy az első fordulóban pont nélkül maradt a PMFC-MATIAS. A másodikban idegenben, a Paks otthonában kellett eredményesnek lenniük a piros-feketéknek, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak. A pécsi szurkolókon mindenesetre nem múlott, érezték, hogy ráfér a segítség a kedvencekre, s sokszor hangosabban buzdították Wittrédiéket, mint a hazai drukkerek.

Sajnos hamar rosszkedvük lett. Még húsz perc sem telt el, amikor Horváth Ferenc együttese vezetést szerzett. Naná, hogy Simon Attila volt eredményes, aki tavasszal még a PMFC-t erősítette (a Pakstól jött kölcsönbe), és bizony ennél a gólnál elég csúnyán nézett ki Balogh Béla, aki alaposan elszámolta magát, rosszul helyezkedett.

A folytatásban, főleg az első félidő végéhez közeledve, inkább a vendégek kezdeményeztek, ám sok veszélyes helyzetre nem futotta az erejükből. Jellemző, hogy az első kapura lövésükre egészen a 42. percig kellett várni – ez azért elég vérszegény támadójátékot jelez. Más kérdés, hogy a paksiak sem kápráztatták el a publikumot, túl sok dolga Dibusznak sem volt, ám ennek ellenére ők vonulhattak előnnyel pihenőre.

De nem sokáig vezetett a Paks. Mindössze öt perc telt el a második félidőből, amikor a PMFC tizenegyest kapott, amit Koller Krisztián értékesített. A vendégek tehát egyenlítettek, de nem csak ez adott okot a bizakodásra, hanem az is, hogy a paksiaknál kezdett elgurulni a gyógyszer, sorra kapták a sárga lapokat, ami azt jelezhette, hogy már nem igazán a játékra koncentrálnak.

Olyannyira nem, hogy képesek voltak arra a következő bravúrra is. Könyves jött be Bori helyére, de miután a játékvezető még nem adott engedélyt a cserére, a paksi támadó másodpercek alatt begyűjtött egy sárgát…

Ez egy egészen vicces jelenet volt, a következő fontosabb szituáció már sokkal kevésbé – legalábbis pécsi szempontból. A hazaiak ugyanis egy formás akció végén mattolták a vendégvédelmet, s Simon Attila megszerezte második gólját. Nagy kár, hogy visszament a Pakshoz!

A hátralévő percekben az eredmény már nem, csak a létszám változott. Mohl Dávidot ugyanis második sárga lapja után kiállította a játékvezető – nem volt ez egy túl jó bemutatkozás." (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport, 2013. augusztus 3.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése