2013. július 28., vasárnap

2013. július 27. Pécsi MFC-Matias - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

Pécsi MFC-MATIAS - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
2013. július 27. Pécs, PMFC-st, 5.500 n. NB I. 1. forduló.

Vezette: Szabó Zsolt (Lémon O., Takács G. – Radványi Á., Kovács J. Z. – Kis Z.).
Gólszerzők: Koller (59.), ill. Tuijp (28.), Valpoort (77.).

Sárga lap: Márkvárt (2.), Szatmári (37., 61.), Frőhlich (94.), illetve Besic (30.), Jenner (41.), Alempijevic (55.), Gyömbér (76.).
Kiállítva: Szatmári (61. - második sárga lappal).

PMFC: Dibusz - Horváth A., Balogh B., Romic, Fodor - Koller K., Márkvárt (Rácz, 73.), Szatmári L., Uzoma, Wittrédi (Városi, 57.) - Grumic (Frőhlich, 78.). Vezető edző: Márton Gábor.

FTC: Jova - Jovanovic, Gyömbér, Besic, Hidvégi (Alempijevic, a szünetben) - Somália, Cukic (Valpoort, 62.), Józsi, Jenner - Tuijp (Otten, 92.), Böde. Edző: Ricardo Moniz.


forrás: Nemzeti Sport
"Ekkora felfordulást talán még sosem okozott egy Pécs-Fradi futballmeccs. Óriási volt a rendőri készültség a stadion körül, három ellenőrző ponton kellett keresztülverekednünk magunkat ahhoz, hogy a sajtóhelyre érjünk.
Persze nem volt felesleges a jelentős rendőri jelenlét, a vendégszektor ugyanis fél órával a kezdés előtt megtelt, vagyis mintegy ezer fradista várta a kezdősípszót. És az Újpest eredményét: amikor kiderült, hogy a korábban kezdődött mérkőzés 2-1-es paksi sikerrel ért véget, óriási örömujjongásban törtek ki a zöld-fehér-hívek.
Eközben a pécsi B-közép szektora üresen ásítozott. Az utcáról azért behallatszott, hogy itt vannak a piros-fekete-drukkerek, akik a stadionon kívülről bőszen szidták az MLSZ-t. A felháborodást a megváltozott beléptetési rendszer, a személyes adatok elkérése váltotta ki – ez ellen tiltakoztak a pécsiek.
Ennek ellenére volt hangulat a stadionban, a lelátók majdnem teljesen megteltek – ilyennek kell lennie egy futballmeccsnek! És persze olyannak, amelyen vannak helyzetek, már pedig ebben a mérkőzés elején nem volt hiány. Az első még a Ferencváros előtt adódott, aztán némi meglepetésre a PMFC átvette az irányítást. A hazaiak kifejezetten bátran játszottak, keményen odaléptek, ha kellett, sok labdát szereztek, ráadásul a támadójátékukban is volt ötlet. Amikor például a 18. percben Szatmári lövőhelyzetig cselezte magát, bíztunk benne, hogy a labda Jova mögött köt ki – sajnos a kaput sem találta el.
A félidő felénél ivószünetet rendelt el a játékvezető. A helyzet nem változott, a hazai B-közép kint maradt, s mint megtudtuk, ez volt a fradisták terve is (ők sem komázzák az MLSZ-t), ám őket a rendőrök betessékelték a stadionba.
Néhány perccel később pedig Tuijp tessékelte be a labdát a pécsi kapuba, megszerezve a vezetést a Fradinak, egyben megszerezve első NB I.-es gólját. A következő néhány percben a PMFC egyenlíthetett volna, de sajnos nem sikerült, s itt érdemes megjegyezni, hogy a hazaiaknak ugyan bőven akadt gólszerzési lehetősége, a kaput egyszer sem találták el. Pedig jól játszottak, s megérdemeltek volna egy gólt.
S ha már megérdemelték, az 59. percben össze is hozták: Koller gólját követően őrjöngött a lelátó pécsi része. Sajnos nem sokáig örülhettek a hazai szurkolók, Szabó Zsolt játékvezető ugyanis nem sokkal később kiállította Szatmári Lórándot – szerintünk túl szigorúan. Ugyanakkor hozzátehetjük, nem ez volt a pécsi középpályás első faultja (nem is a második), vagyis elképzelhető, hogy a bíró megelégelte a “munkásságát”.
Sok volt még vissza, sajnos, mintegy fél óra, vagyis nagyon nehéz percek vártak a pécsiekre. Egy ideig azonban nem okozott különösebb galibát a Ferencváros, s bizony amikor Valpoort megszerezte a vendégek második gólját, egy köszönömöt elrebeghetett Dibusznak. A hazai kapus nagyot hibázott, gyakorlatilag gólpasszt adott – kár volt érte.
A Ferencváros ugyanis pont ezzel a találattal nyerte meg a mérkőzést, amelyen a játék képe alapján legalább egy pontot megérdemelt volna a PMFC." (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport, 2013. július 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése