2013. augusztus 14., szerda

2013. augusztus 11. Videoton FC - Pécsi MFC-Matias 5-1 (3-1)

Videoton FC - Pécsi MFC-MATIAS 5-1 (3-1)
2013. augusztus 11. Székesfehérvár, Sóstói-st. 3.320 n. NB I., 3. forduló.

Vezette: Bognár Tamás (Erős G., Király K. – Radványi Á., Berke B. – Huszár B.).
Gólszerzők: Nikolic (27. – 11-esből, 44.), Vinícius (37.), Sándor Gy. (70.), Álvarez (77.), ill. Frőhlich (24.)

Sárga lap: Vinícius (29.), ill. Városi (18.)
Kiállítva: Uzoma (26.), Grumics (29.).

Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraiba, 76.), Vinícius (Zé Luis, a szünetben), Juhász, Stopira – Kovács I., Caneira, Kleinheisler (Oliveira, 55.), Sándor Gy., Álvarez – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes.
PMFC: Dibusz – Fodor, Romics, Balogh, Uzoma – Horváth A. (Márkvárt, 70.), Koller – Fröhlich (Nagy J., a szünetben), Szatmári, Városi (Deutsch, a szünetben) – Grumics. Vezető edző: Márton Gábor.
forrás: Nemzeti Sport, 2013. augusztus 14.

"Fröhlich csodás góljánál még azt hihettük, van esélye a PMFC-nek a Videoton otthonában. Aztán Bognár Tamás játékvezető három perc alatt kiállított két pécsit, és innentől csak az volt kérdéses, mennyivel nyernek a fehérváriak. Néggyel nyertek.Első ránézésre országos egyesnek tűnt ez a mérkőzés. Az eddig hibátlan, bajnoki címre törő Videoton fogadta a két vereséggel rajtoló PMFC-t – persze, hogy mindenki hazai győzelemmel kalkulált. Akárcsak a Kecskemét–Mezőkövesd bajnokin, amin aztán 2-6 lett a végeredmény…
Hasonlóban nyilván nem reménykedtek a pécsiek, de hogy volt bennük tűz és önbizalom, az biztos. A mérkőzés elején kifejezetten jól és bátran futballoztak, Szatmári már vezetést is szerezhetett volna, aztán jött Fröhlich csodálatos gólja, és máris 0-1 állt az eredményjelzőn.Örült, pacsizott a PMFC kispadján mindenki, nem sejthették, hogy a folytatás borzasztó lesz a számukra. Két perccel később ugyanis Uzoma kiállítása miatt már emberhátrányban voltak, s miután Nikolics belőtte a büntetőt, már az előny is elillant. Aztán jött az újabb hidegzuhany, némi kakaskodást követően Bognár Tamás játékvezető óriási meglepetésre piros lapot adott Grumicsnak is – három perc alatt kettős emberhátrányba kerültek a vendégek.
Innentől kezdve pedig sok jóra már nem számíthattak. Sőt, semennyire. Jöttek is szép sorjában a Videoton góljai: a vezetést Vinícius szerezte meg, aztán Nikolics már kettőre növelte az előnyt, majd a második félidőben hosszú szünet után jött Sándor György és Álvarez – 5-1 lett a vége. Rossz belegondolni, mi lett volna, ha Dibusz nem véd még úgy öt ziccert.
Hát, ennek így sok értelme nem volt. A Videoton szurkolói élvezték, slussz." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport 2013. augusztus 12.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése