2013. augusztus 18., vasárnap

2013. augusztus 17. Pécsi MFC-Matias - Győri ETO FC 1-1 (1-1)

PMFC-MATIAS - Győri ETO FC 1-1 (1-1)
2013. augusztus 17. NB I., 4. forduló Pécs, PMFC-stadion, 2.100 néző.
Vezette: Vad II. István (Ring Gy., Becséri G.- Szilasi Sz., Pintér Cs. – Huszár B.)

Gólszerzők: Koller (10. - 11-es), ill. Trajkovic (16.).


forrás: Nemzeti Sport, 2013. augusztus 18.
Sárga lap: Koller (90.), ill. Mevoungou (11.), Trajkovics (22.).
Kiállítva: Dibusz (78.).


PMFC: Dibusz - Fodor, Romics, Balogh, Mohl - Horváth A., Koller - Szatmári, Fröhlich (Gőcze, - kapus, 80.), Wittrédi (Rácz, 66.) - Városi (Márkvárt, a szünetben). Vezető edző: Márton Gábor.

Győri ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Mevoungou, Kamber - Varga R., Trajkovics (Lázok, 71.), Martinez (Andrics, a szünetben) - Burgos (Kink, 59.). Vezetőedző: Pintér Attila.

"Lesz-e kiállítás a pécsieknél? Vagy ezúttal megússzák, és végre, a szezonban először tizenegyen fejezik be a mérkőzést? A Győr elleni szombat esti találkozó előtt fanyar humorral ezt találgattuk a kollégákkal, felemlegetve azt, hogy a PMFC-MATIAS-t az első három fordulóban az ág is húzta, minden egyes meccsén legalább egy játékosa piros lapot kapott.
Ezek után nem csoda, hogy a piros-feketék még mindig nulla ponttal állnak, s félő volt, hogy a rossz sorozat folytatódik. A negyedik fordulóban ugyanis a bajnoki címvédőt fogadták, s bizony a Győrnek is nagyon csipkednie kellett magát, hiszen szintén nyeretlen volt, igaz, két pontot legalább már összekapart.
Alig telt el valamivel több, mint tíz perc a mérkőzésből, amikor a PMFC jelentős lépést tett az első győzelem felé. A Mevoungou kezezése miatt jogosan megítélt büntetőt Koller Krisztián váltotta gólra, s máris vezettek a hazaiak. De, akárcsak Székesfehérváron, most sem örülhettek sokáig, mert egy nagy hiba után Trajkovics egyenlített.
Kezdődhetett minden elölről.
A pécsiek becsületére váljék, nem szegte kedvüket a győri találat. Mentek előre becsülettel, s bizony a fürge középpályások, Fröhlich, Wittrédi és Szatmári többször is könnyedén zavarba hozták a vendégvédőket. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy ugyanezt megtették a győriek is, akik előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre – előbb Trajkovics fejelt nem sokkal mellé, majd Burgos maradt le nem sokkal egy beadásról.
A félidőig maradt az 1-1-es állás, ami egyik csapatnak sem lett volna jó végeredményként. Ennek megfelelően cserélt is mindkét vezetőedző, a hazaiaknál Márkvárt, a vendégeknél Andrics kapott lehetőséget. Sajnos a második félidő a helyzeteket tekintve sokkal vérszegényebb volt, mint az első, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a 16-osok előtt rendre megállt a tudomány. Egészen a 75. percig kellett várni az első ziccerre, sajnos Fröhlich lövésénél Kamenár résen volt. Aztán három perccel később választ kaptunk a cikkünk elején feltett kérdésünkre: a PMFC most, a negyedik fordulóban sem úszta meg kiállítás nélkül! Ezúttal Dibusz Dénes volt a szenvedő alany, így ismét emberhátrányba kerültek a pécsiek, szerencsére már nem volt sok hátra. A visszalévő mintegy negyedórát pedig már kihúzták kapott gól nélkül, így maradt a döntetlen. A Győr nem is érdemelt volna győzelmet, az szent!" (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport 2013. augusztus 18.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése