2002. október 27., vasárnap

2002. október 26. Pécsi MFC - Vasas SC 3-1 (1-0)

Pécsi MFC - Vasas SC 3-1 (1-0)
2002. október 26. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 14. forduló. 3.500 néző.

PMFC-Vasas 3-1
(Dunántúli Napló, 2002. október 27.)
Vezette: Megyebíró János (Hrabovszky, Tóth P.).
Góllövők: Horváth Gy. 14', Pest K. 73', Sipos J. 75' illetve Plókai 53'
Szögletarány: 6-12 (1-3). 
Sárga lap: Pest K. (35.), Márton (78.), ill. Plókai (70.), Makra (78.). 

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Szekeres - Kulcsár (Sípos, 39.), Horváth S., Závoda, Kutas (Halász, 75.) - Pest K., Márton - Horváth Gy. (Berdó, 46.). Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Vasas: Pikács - Szabó A., Plókai, Herczeg, Aranyos - Mbemba, Polonkai (Pál, 56.), Lukács, Makra (Ködböcz, 83.) - Gyánó (Zakar, 83.), Szabados. Vezetőedző: Szapor Gábor. 

KRÓNIKA:
14. p.: Márton indításával Pest lépett ki a védők közül, 11 méterről még a kifutó Pikácsot találta telibe, ám a kipattanó labdát Horváth Gyula a kapu bal oldalába fejelte (1-0). 
28. p.: Nem mindennapi tűzijátékot rendezett a Vasas a PMFC 16-osán belül: Herbertet közvetlen közelről ötször tesztelték a vendégjátékosok, a pécsi kapus repkedett is becsülettel, és végül mindegyik lövést hárította. Óriási bravúr volt! 
53. p.: Makra jobb oldali szöglete után a labda elsuhant a pécsi kapu előtt, Plókai pedig 4 méterről a hálóba helyezett (1-1). 
73. p.: Márton végzett el bedobást a jobb oldalon, a labda átszánt a Vasas-védők feje felett, Pest Krisztián pedig a kifutó Pikácson átemelve a kapuba helyezett (2-1). 
75. p.: Márton vert át két-három vendégvédőt, lövését még hárította az angyalföldi kapus, ám a lecsorgó labdát Sipos közelről a hálóba lőtte (3-1). 

A jó eredmények valóban vonzzák a szurkolókat - igazolódott be tegnap is -, hiszen a PMFC Vasas elleni rangadójára évek óta nem látott létszámban érkeztek a drukkerek. A két csapat pedig ki akarta szolgálni a nézőket, lüktető, élvezetes játék alakult ki már a mérkőzés elején is. A pécsi B-közép egy új rigmust farigcsált, majd énekelt kitartóan („Győzünk, mert van Horváth Gyulánk”), s úgy tűnik, előre megérezhettek valamit, hiszen a csatár már a 14. percben beköszönt Pikács kapujába. A gól után a Vasas fokozni próbálta a tempót, a jó iramú mérkőzésen csak Pest Krisztián kihagyott helyzetei miatt bosszankodhattak a PMFC-szimpatizánsok. 
A második félidőre már nem futott ki a társakkal a gólszerző, helyére Berdó Balázs állt be. A csere miatt értetlenkedő nézők homlokán Plókai gólja mélyítette tovább a ráncokat, sőt, a Vasas tovább támadott, s több ígéretes helyzetet is kialakított. A PMFC azonban váratlanul, egy ügyesen elvégzett bedobást követően ismét visszavette a vezetést, s ezzel a kezdeményezést is, két perc múlva Sipos gólja pedig végleg eldöntötte a találkozót. 
A kilátogató szurkolók nem csalódtak, érdekes, színvonalas mérkőzést láthattak ragyogó időben, a pécsi játékosok pedig sorozatban hatodik győzelmüket ünnepelhették önfeledten. 

MESTERMÉRLEG:
Rónai István: - A Vasas jól felkészült belőlünk, de maradtak tartalékaink, ezt nagyon jól kihasználtuk. Örülök annak, hogy sok szurkoló jött ki Újmecsekalján, ők meggyőződhettek arról, hogy a csapatunk miért található hetek óta a tabella élén. 
Szapor Gábor: - A 65. percig nagyszerű játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudta a találkozót a maga javára fordítani, utána egyéni hibákból két gólt kaptunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése