2002. október 21., hétfő

2002. október 20. Rákospalotai EAC - Pécsi MFC 1-2 (1-1)

Rákospalotai EAC - Pécsi MFC 1-2 (1-1)
2002. október 20. Budapest, Budai II. László-stadion. NB I/B., 13. forduló. 1.500 néző.

Pest Krisztián (világos mezben)
(Nemzeti Sport, 2002. október 21.)
Vezette: Gaál Bence (Farkas B., Hadnagy).
Góllövők: Burzi 22' illetve Pest K. 32', Márton 52'.
Sárga lap: Hungler 30' illetve Kutas 12', Sipos 20'.

REAC: Kövesfalvi - Dinka, Hungler, Virágh - Kőhalmi (Máj, sz.), Burzi, Véber, Gál (Nyerges 60'), Hajba - Potemkin, Lendvai (Szabó L. 75'). Vezetőedző: Mészöly Géza.

PMFC: Herbert - Máté, Sipos, Dienes, Szekeres - Kulcsár, Pest K., Horváth S. (Berdó 85'), Kutas (Gaál M. 77') - Márton, Horváth Gy (Halász 65'). Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

KRÓNIKA:
21. p.: Burzi 16 méterről jobbról a bal kapufát találta telibe, ahonnan a labda éppen Herbert hátára, majd onnan a kapuba pattant (1-0). 
31. p.: Kulcsár rúgott szabadrúgást 20 méterről, Pest K. közelről a gólvonal mögé lőtt (1-1). 
53. p.: Horváth Gy. passzolt Mártonhoz, aki ragyogó cselekkel vert át két védőt is, majd 8 méterről balról a kapu jobb oldalába lőtt (1-2). 

Az első félidőben izgalmas jelenetek miatt nem kellett percenként a szívükhöz kapniuk a szurkolóknak, szinte helyzetek nélkül játszották le a 45 percet a csapatok. A mérkőzés érdekessége, hogy ziccerek nélkül is két gól esett, Pest Krisztián találatánál pedig a reklamáló Mészöly Gézát a lelátóra zavarta Gaál Bence játékvezető. A hazai tréner azt vitatta hevesen, hogy Pest lövésénél a labda teljes terjedelmében a gólvonal mögé került-e. A partjelző intése szerint igen, és az is „beszédes” volt, hogy az esetnél a közelben helyezkedő hazai játékosok sem túlzottan méltatlankodtak. 
A második játékrészben már nem kellett sokat várni az első gólveszélyes akcióra, Márton egymaga zilálta szét az addig masszívnak tűnő rákospalotai védelmet. A vendéggól után megélénkült a találkozó, szinrte percenként kerültek egymás kapuja elé a csapatok, ám hol az egyik, hol a másik oldalon hiányzott az utolsó hajszálpontos passz. Mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, percekig a pécsi 16-os előtt adogattak, míg Mártonék a gyors kontrában bíztak. Kutasi Róbert, Mészöly Géza segítője azonban azt még elérte, hogy a lefújás előtt őt is a lelátóra száműzze Gaál játékvezető. 

MESTERMÉRLEG:
Mészöly Géza: - Reméljük, hogy Gaál játékvezető csak névrokona a pécsi játékosnak. 
Rónai István: - A csapatom tartását igazolta, hogy 0-1-ről is fordítani tudtunk. Ha nem is jó játékkal, de a kontráink alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése