2002. november 3., vasárnap

2002. november 2. Balassagyarmati SE - Pécsi MFC 0-0

Balassagyarmati SE - Pécsi MFC 0-0
2002. november 2., Balassagyarmat, NB I/B., 15. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Szabó Zsolt (Hegyi, Kispál).
Sárga lap: Kutas 40. perc. 
Kiállítva: Forgó (29.), illetve Halász (51. p.). 
Szögletarány: 8-1 (4-0). 

Balassagyarmat: Vámos - Csatlós, Lenkey, Gáspár - Palaticzky, Mező (Mohácsi, 75. p.), Morvay, Dudás (Szalánszki, 87. p.) - Havrán, Baranyi. Vezetőedző: Gergely Károly. 

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Szekeres - Sipos, Horváth S. (Halász, 34. p.), Závoda (Gaál, 58. p.), Kutas - Pest K., Kulcsár - Horváth Gy. (Jokisics, 87. p.). Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

KRÓNIKA: 
29. p.: Forgó tartott rá durván Horváth Sándor lábára, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a balassagyarmati játékosnak. 
51. p.: Halász buktatta az egyedül kapura törő Baranyit, a pécsi védőt szintén azonnal kiállította Szabó Zsolt játékvezető. A megítélt szabadrúgást Havrán 18 méterről a felső lécre csavarta. 
55. p.: Kulcsár vett le mellel egy labdát, majd 18 méterről bődületes felső kapufát lőtt. 

Mély talajú, csúszós pálya és szemerkélő eső fogadta a két csapatot, s a körülményekből már sejteni lehetett, hogy nem szemet gyönyörködtető játékot láthatnak majd a szurkolók. Az első félidőben helyzetig nem is jutott el egyik gárda sem, az egyetlen említésre méltó eseményt Forgó durva szabálytalansága jelentette: a szenvedő felet, Horváth Sándort le is kellett cserélni. 
A második játékrészben gyorsan elolvadt a pécsi emberelőny, a Halász kiállításánál megítélt szabadrúgást ráadásul majdnem gólra is váltotta Havrán. Négy perccel később Kulcsár bal lába villant, ám a vendég középpályás lövése szintén a felső lécen csattant. A küzdelmes, ám helyzetekben rendkívül szegény mérkőzés után a mezőnyjátékosok sárosán, a kapusok viszont szinte teljesen tiszta mezben bandukolhattak az öltözőbe. A PMFC hat győztes találkozó után elért döntetlenjével továbbra is maradt a tabella élén. 

MESTERMÉRLEG:
Gergely Károly: - Igazságos döntetlen született. Az irreális talajon a csapatok mindent megtettek a siker érdekében. 
Rónai István: - Két igazán jó csapat mérkőzésén egyik gárda sem tudta maga javára fordítani a végeredményt. Örülök, hogy a játékvezetés is méltó volt a rangadó színvonalához. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése