2002. október 13., vasárnap

2002. október 12. Pécsi MFC - Hévíz FC 4-0 (1-0)

Pécsi MFC - Hévíz FC 4-0 (1-0)
2002. október 12. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 12. forduló. 700 néző.

PMFC - Hévíz FC 4-0
(Dunántúli Napló, 2002. okt. 13.)
Vezette: Harsányi József (Tumó, Beidek).
Góllövők: Kulcsár 13', Horváth S. 47', Márton 57', Horváth Gy. 85'.
Sárga lap: Herbert (82.), ill. Kónya (75.). 
Kiállítva: Závoda (86.), ill. Búza (86.). 
Szögletarány: 8-9 (7-2). 

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Szekeres - Kulcsár, Závoda, Horváth S. Kutas (Sipos 46.) - Márton (Gaál, 77.), Pest K. (Jokisics, 69.) - Horváth Gy.. Szakmai igazgató: Rónai István. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Hévíz: Kuczkó - Tebeli, Lázár, Kocsis (Horváth R., 56.), Kónya (Győrfi, 77.) - Zubor, Búza, Kutasi, Szabó, Fonnyadt (Stieber, 38.) - Frederico. Szakmai igazgató: Pusztai László. 

KRÓNIKA:
13. p.: Kulcsár húzott a jobb szélről a 16-os előtt befelé, majd 20 méterről ballal lőtt Kuczkó kapujába (1-0). 
47. p.: Horváth Gyula passzolt a középen érkező Horváth Sándorhoz, aki másodszorra, estében közelről a hálóba gyömöszölte a labdát (2-0). 
57. p.: Márton 30 méterről végzett el egy szabadrúgást, a középre csavarodó labdába senki sem ért bele, ez becsapta Kuczkót, akinek a lábáról a kapuba került a játékszer (3-0). 
85. p.: Kulcsár a bal oldalról kiválóan centerezett az érkező Horváth Gyulához, aki 3 méterről helyezett a kapuba (4-0). 
86. p.: Závoda és Búza kakaskodott és rugdalózott kölcsönösen a középpályán, Harsányi jogosan állította ki mindkét játékost. 

A korai vezetés után is nyugodtan, magabiztosan adogattak a hazaiak, a vendég zöld-fehérek nem tudtak váltani, rettentő veszélytelenek maradtak. A felázott, csúszós talajon gyakran kísérletezgettek Mártanék távoli lövésekkel, ám ezek Kulcsár próbálkozását kivéve vagy elakadtak, vagy célt tévesztettek. 
A szünet után gyorsan eldöntötte a találkozót a PMFC, előbb Horváth Sándor, majd Márton góljának tapsolhattak a szurkolók. A Hévízben gólveszélyes megmozdulásai egyedül a csereként beálló Horváth Róbertnek voltak, ám Herbert két esetben is bravúrral állta útját a kapujára tartó lövéseknek. Aztán a 82. percben az egyedül kapura induló Frederico is a lövésekkel azonos sorsra jutott, ám a pécsi kapus - szerencséjére - piros helyett csak sárga lapot kapott. A nem túlzottan paprikás hangulatú mérkőzésen a végén mégis elszabadultak az indulatok, Závoda Gábor és Búza Barnabás „talált egymásra”, s egy jóízű kölcsönös rug- dosódás után mindketten idő előtt mehettek zuhanyozni. A piros-feketék teljesítményére Horváth Gyula gólja tette fel a koronát, a pécsiek remek csapatjátékkal, ismét gólarányt javítva könnyedén nyertek az erőtlen Hévíz ellen, s így maradtak a tabella első helyén. (Dunántúli Napló, 2002. október 13.)

MESTERMÉRLEG:
Rónai István: - Csapatom a mutatott játék alapján az őt megillető helyen, a tabella élén maradt. 
Pusztai László: - Kellemes mellékszereplői voltunk a pécsiek játékának, gratulálok a győzelmükhöz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése