2001. április 15., vasárnap

2001. április 14. Pécsi MFC - Pápai ELC 3-2 (3-1)

Pécsi MFC - Pápai ELC 3-2 (3-1)
2001. április 14. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B, 11. forduló. 500 néző.

Dunántúli Napló, 2001. április 15.

Vezette: Szarka Zoltán (Gyarmati, Erős).

Gólszerzők: Sitku 13', Horváth S., 17', Márton 30' illetve Csordás Cs. 45', Vörös 53'.
Sárga lap: Sipos 65', Toldi 68' illetve Király J. 22', Csordás Cs. 83', Radics 85', Puglits 86'.

PMFC: Herbert - Sipos, Halász, Tomka, Kutas - Horváth S., Márton (Gálffy 90'), Szekeres (Toldi 61'), Kulcsár - Sitku, Horváth Gy.. Edző: Róth Antal. 

PELC: Baji - Orovecz (Puglits, a szünetben), Radics, Lantai, Virág - Mikóczi, Vörös, Tóbiás, Király J. (Lászka, a szünetben) - Csordás Cs., Gajda (Takács P., a szünetben). Szakmai igazgató: Verebes József. 

KRÓNIKA:
13. perc: Horváth Gy. 12 méteres lövését Baji oldalra ütötte, éppen az érkező Sitku elé, aki két méterről az üres kapuba belsőzött (1-0).
17. perc: Horváth S. 15 méteres labdavezetés után 14 méterrről a jobb alsó sarokba helyezett (2-0).
30. perc: Kulcsár indításával Márton mesterien lefordult védőjéről, aztán 12 méterről, jobb belsővel a jobb alsó sarokba továbbított (3-0).
45. perc: Csordás Cs. majdnem a szögletzászlótól, az alapvonal mentén befelé cselezett, majd bal lábbal, 6 méterről a bal alsó sarokba rúgta a labdát (3-1).
53. perc: Vörös 20 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, a labda a kapufáról pattant a hálóba (3-2).

"Némi túlzással még el sem helyezkedett a kispadon Verebes József, a vendégek szakmai igazgatója, s máris kétgólos előnyt szerzett a PMFC. Mégpedig úgy, hogy három kapura lövésből kétszer betaláltak a hazaiak, noha addig a pápaiaknál volt többet a labda. A vendégek a folytatásban is mezőnyfölényben futballoztak, de az elképesztően sokat hibázó védők asszisztálása mellett egy kontrából megkapták a harmadik gólt is. A Pápa még a szünet előtt szépített, majd a második játékrészre Verebes József hármas cserével próbálta szorosabbá tenni az eredményt. Ez sikerült is, de csak a szépítés erejéig. Túl sok volt a háromgólos hátrány ahhoz, hogy azt ledolgozzák a vendégek. A PMFC az első félidőben jól játszott, ki is használta helyzeteit. A Pápa a szünet után futballozott fegyelmezettebben, akkorra viszont már elúszott a hajó. Az első játékrészben látottak alapján a pécsiek rászolgáltak a három pontra." (Nemzeti Sport, 2001. április 15.)

MESTERMÉRLEG:
Róth Antal: - Megérdemelten szereztük meg a három pontot a jó Pápa ellen. A számunkra kiválóan induló mérkőzést saját magunknak tettük nehézzé.
Verebes József: - Saját magunkat vertük meg azzal, hogy az első félidőben nagy védelmi hibákat követtünk el. Végig úgy kellett volna játszanunk, mint a szünet után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése