2001. április 22., vasárnap

2001. április 21. Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás FC 3-0 (1-0)

Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás FC 3-0 (1-0)
2001. április 21. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 12. forduló. 800 néző.

Nemzeti Sport, 2001. április 22.
Vezette: Kassai Viktor (Filus, Tumó).
Gólszerzők: Horváth S. 13', Király P. 78', Kulcsár (11-esből) 80'.
Sárga lap: Márton (64.), Sitku (76.), Király (77.), Kulcsár (81.), illetve Juhász (64.), Takács T. (79.). 

PMFC: Herbert - Sipos, Halász, Tomka, Szekeres - Horváth S., Závoda, Márton (Gálffy, 75.), Kulcsár (Gaál, 88.) - Sitku (Király, 70.), Horváth Gy 6. Vezetőedző: Róth Antal. 

Haladás: Takács T. - Flavio Pim (Andre, 64.), Tóth, Leandro (Edson, 72.) - Takács B., Kaj, Juhász, Németi, Halmosi - Győri 4, Csáki (Alex, a szünetben, 4). Vezetőedző: Keszei Ferenc. 

KRÓNIKA:
13. p.: Márton passzát Szekeres a bal szélről egyből középre ka- nyarította, a védők között berobbanó Horváth Sándor hét méterről, jobb belsővel a kapu bal oldalába helyezett (1-0). 
32. p.: Sajnálatos esemény miatt állt öt percig a mérkőzés. A hazai kispad mögött egy szurkoló rosszul lett, a játékvezető megállította a találkozót. Az eszméletét is elvesztő drukkert a mentő szállította ki a pályáról. 
78. p.: A pécsiek fegyelmezett játékának meglett az eredménye. Négyen vezették egy kontra során három Haladás-játékosra a labdát, Závoda a jobb szélen robogó Királyhoz passzolt, aki bekanyarodott a 16-os elé, tiszteletkört tett a vendégvédők gyűrűjében, majd a legjobb megoldást választotta: ballal középről, mintegy húsz méterről bődületes gólt ragasztott a jobb felső sarokba (2-0). 
79. p.: A sopánkodó Haladás-játékosok megkapták a kegyelemdöfést. A slusszpoén Horváth Gyula nevéhez fűződik, aki erőszakosan labdát szerzett, betört a 16-oson belülre, ahol a kifutó Takács Tamás elütötte a pécsi csatárt. A büntetőnél Kulcsár a kapust becsapva a bal alsó sarokba helyezett (3-0). 

A PMFC ezzel a mérkőzéssel kezdte meg a bajnokság második részét. Tavaly ősszel fordított szereposztásban, Szombathelyen a pécsiek 3-1-es vereséget szenvedtek, Róth Antal csapata most ezért a fiaskóéit akart elégtételt venni. 
Hiába érkezett az NB I. B listavezetője Újmecsekaljára, nem sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre - a távol maradók talán bánhatják döntésüket. Jó iramban, pörgősen indult a találkozó, már az első percekben feltűnt, hogy a hazaiaknál nyoma sincs kishitűségnek, mindenki nagy hévvel vetette magát a küzdelembe. Márton és Závoda lelkesen, sokat futva segítették társaikat, a középpályán fazont szabtak a játéknak. A gólhelyzetek elmaradtak az első negyedórában, az egyetlen adódó alkalmat Horváth Sándor precízen értékesítette. Jobbára a két 16-os között folyt a játék, a szurkolói rosszullét és a mentő megjelenése sem törte meg a csapatok lendületét. (A félidőben megtudtuk, hogy a PMFC-drukker szívritmuszavar miatt vesztette el eszméletét, de miután megfelelő ellátást kapott, szeretett volna visszatérni a lelátóra. Az orvosok nem engedték, pedig így sok mindenről lemaradt.) 
A második negyvenöt percben ugyanis a hazaiak végig fegyelmezetten, türelmesen játszottak, nem engedtek teret a gyengén futballozó brazil különítménynek (Flavio Pim és Leandro a védelemben jól teljesített - Készéi Ferenc mégis őket cserélte le, aminek meg is lett az eredménye), egymást biztatva és egymásért küzdöttek Tomkáék. A helyzetkihasználásban pedig nem hibáztak: ugyan nem sokszor tesztelték Takács Tamást, de ezeken a próbákon rendre a vendégkapus húzta a rövidebbet. A csereként beálló Király először a labda helyett még az ellenfél lábát rúgta meg keményen (sárgát is kapott), de aztán inkább a játékszerrel foglalkozott, s ritkán látható szép gólt lőtt az elmélázó Haladás-védők között. Horváth Gyula és Kulcsár Árpád már csak feltette az i-re a pontot, a pécsi kispad önfeledt ünneplése (Róth Antal mellett örömtáncot járt Nagy Tamás és az időközben lecserélt Márton Gábor is) átragadt a nézőkre is, s Újmecsekalján régen hallott vastapssal és ollézással köszönték meg a szurkolók a csapat kifogástalan teljesítményét. (Dunántúli Napló, 2001. április 22.)

MESTERMÉRLEG:
Róth Antal: - Gratulálok labdarúgóimnak a végig fegyelmezett és odaadó játékért. Köszönjük a közönség megértő, kitartó biztatását.
Keszei Ferenc: - Megérdemelt győzelmet aratott a Pécs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése