2022. október 23., vasárnap

2022. október 22. Pécsi MFC - FC Ajka 1-0 (1-0)

Kocsis Bence
(fotó: pmfc.hu)
Pécsi MFC - FC Ajka 1-0 (1-0)
2022. október 22. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 13. forduló. 1.300 néző.

Vezette: Kovács Imre (Horváth Zoltán, Baghy Csaba - Móri Tamás).
Gólszerző: Kocsis B. (38.).
Sárga lap: Katona L. 15', Kesztyűs 55', Terbe 65' illetve Kenderes 50', Vogyicska 78', Kovács N. 95'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Harsányi, 67.), Rácz L., Katona L., Hadaró (Terbe, 59.) – Szeles – Nikitscher, Kesztyűs – Kocsis B. – Gera Z. (Mayer, 67.), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Tar (Csizmadia Z., a szünetben), Csemer (Présinger, 63.) – Kenderes – Görgényi (Vogyicska Bálint, 53.), Zsolnai, Tajthy (Dragóner F., 74.), Doncsecz – Gaál B. (Sejben, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly.

Csak a szokásos

Tizenharmadszor álltak fel egymással szembe a csapatok. Az eddigi találkozók összesített mérlege meggyőző pécsi fölényt mutat: nyolc pécsi győzelem mellett csak kétszer tudtak nyerni az ajkaiak, s ugyanennyiszer osztoztak meg a pontokon. A legutóbbi pécsi összecsapáson a hazaiak nyertek (2-0), s most is ebben bíztunk. A PMFC szokatlanul jó szériában van, a bakonyiak viszont az utóbbi három mérkőzésen csak egy döntetlent értek el.

Minden előjel az újabb pécsi diadal mellett szólt, de - mint azt már tapasztaltuk nem egyszer - a papírforma ilyenkor szokott borulni. 

Kisebb-nagyobb lehetőségeket hozott az első fél óra, nlhény szikrázóbb összecsapást leszámítva nem akadt semmi, amiért felhördült volna a lelátó népe. A 30. percben pattantunk föl először a helyünkről, amikor Zsolnay próbálkozását Helesfay bravúrral hárította, majd rá egy perccel Doncsecz kísérletét ártalmatlanította a pécsi portás. Leírtuk már, megismételjük: véleményünk szerint Pécsett véd a másodosztály legjobb kapusa. Főszerepe van abban, hogy ilyen stabilan zár a mecseki retesz.

A vezetést, és mint később kiderült, a győztes gólt a 38. percben szerezte a csapat. A jobbról érkező beadást Kocsis Bence tizenhat méterről lőtte a kapuba. (1-0) Ez volt a 21 éves középpályás első gólja a PMFC mezében.

A szünetben - jó szokásunkhoz híven, hiszen mégiscsak a csapat történetével foglalkozó tudósítók vagyunk - átnéztük, hogy az ellenfél csapatából kik viselték valamikor a PMFC mezét. Fel is fedeztük Présinger Ádám nevét a kispadon, aki tagja volt a Ligakupában ezüstérmet szerzett csapatunknak. Az ajkai kispad tréneri helyén ült Kis Károly. A mester egykor a PMFC-kispadot koptatta, s adott taktikai instrukciókat.

Mindezt volt időnk kibeszélni, mert sok izgalmat nem hozott a második félidő. Cserék, sárga lapok telítették a jegyzetfüzetünket. Weitner mester alaposan megszervezte a csapat védekezését, s a cserék is azt mutatták, hogy az egy gólos előny őrzésére, nem pedig újabb találatok megszerzésére törekszik a csapat. 

A végeredmény a kispad döntését igazolta. Bár a hajrában Helesfaynak újabb bravúrt kellett bemutatnia, nem volt kérdés, mi lesz a találkozó végeredménye.

1-0, Ahogy megszoktuk.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám: – Nem volt ez kötelező győzelem, mert az Ajka mindig veszélyes csapat. Góllal mehettünk a pihenőre, majd a találkozó utolsó szakaszában szándékosan álltunk vissza, hogy ne kapjunk gólt. A siker soha nem elvárás, de mindig megköveteljük, hogy mindenki „haljon meg” a pályán.
Kis Károly: – Megérdemeltünk volna egy pontot, hiszen a szünet után több nagy lehetőséget is kidolgoztunk. Sajnos nem tudtuk megtörni a hazaiak jó sorozatát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése