2022. október 16., vasárnap

2022. október 16. Tiszakécskei LC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)

Tiszakécskei LC - Pécsi MFC 1-2 (0-1)
2022. október 16. Tiszakécske, Városi Stadion. NB II., 12. forduló. 450 néző.

Győzelem! (forrás: pmfc.hu)
Vezette: Hanyecz Bence (Nagy Viktor, Ring Kevin - Radványi Ádám).
Góllövők: Horváth Z. (68.), ill. Rácz L. (8.), Tóth-Gábor K. (62.).
Sárga lap: Farkas N. 32', Szekér Á. 52' illetve Nikitscher 58', Stanisic (kispad) 71', Helesfay 87', Marques-Airosa 88'.

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B., Végső, Farkas A. (Vachtler, a szünetben), Farkas N. – Geiger (Winkler A., a szünetben), Szekér (Oláh M., 71.), Kiss N. (Lovas Zs., a szünetben), Erdei C. – Zamostny, Balajti (Horváth Z., 60.). Vezetőedző: Visinka Ede.

PMFC: Helesfay – Hadaró, Rácz L., Katona L., Terbe (Harsányi I., 74.) – Szeles – Kocsis B. (Takács Zs., 79.), Nikitscher, Kesztyűs (Marques-Airosa, 86.) Gera Z.  (Mayer, 74.) - Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Megtört a jég

Minden mérkőzést figyelembe véve tizedszer nézett farkasszemet egymással a két csapat. Az összesített mérleg pécsi szempontból nem mondható kedvezőnek, hiszen korábban sohasem sikerült legyőzni a kécskei egylet labdarúgóit. Pedig a két csapat játszott egymással osztályozó mérkőzést az NB I-ért, másod- és harmadosztályú bajnokit, sőt egy ízben semleges pályán, Tamásiban is megmérkőztek egy futball juniális keretében. 

Itt volt az ideje tehát egy pécsi győzelemnek. Az előjelek mindenesetre bíztatóak voltak. Míg a hazaiak 15 ponttal a 12. helyről várták a találkozót, a vendég baranyaiak 23 ponttal, veretlenül az élről.  

Jól kezdődött a találkozó, hiszen gólerős középhátvédünk már a nyolcadik percben a hazaiak kapujába bólintott. Rácz László remekül érkezett a szögletre, s fejesét követően a hazaiak kapujába került a labda. (0-1) Ez volt a spíler huszadik gólja pécsi mezben.

Sok esemény nem történt a gólt követően. Legszívesebben toltuk volna előre a percmutatót, hogy mielőbb leperegjen a félidő. De előbb Helesfaynak kellett bemutatnia kivételes képességeit, aki a harmincadik percben Balajti helyzeténél védett nagyot. Talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy Pécsett véd a liga legjobb kapusa. 

A szünetben - régi szokásunknak megfelelően - górcső alá vettük az ellenfél összeállítását. Zamostny Balázs és Geiger Norbert személyében két, egykori PMFC-spíler is erősítette bajnoki ellenfelünket.

Valamivel több izgalmat hozott a második félidő. Persze, a vezetés tudatában egyáltalán nem bántuk, hogy nem rágtuk le a körmünket az izgalomtól. A szotyi, ahogy a percek szépen fogyott, sőt, az előny tovább nőtt. A 62. percben gólgyárosunk, Tóth-Gábor szép egyéni akció során tört be a tizenhatosra, majd úgy lőtt a kapuba, hogy a hazai kapusnak esélye sem volt a hárításra. (0-2)

Kettő-null ide, hátradőltünk. A Helesfay nevével kezdődő pécsi védelemnek ma nem lehet két gólt lőni. Egyet viszont sikerült. A hórihorgas Horváth Zoltán fejelt a 68. percben a pécsi kapuba, (1-2)

Szerencsére nagy helyzetet nem kellett feljegyeznünk a hátralévő időben. Néhány sárga lapos figyelmeztetés illetve cserék sora színesítette a találkozót, ám a percmutató megnyerte saját csatáját.

Az öt percnyi hosszabbítás végén felharsanó hármas sípszó azt jelentette, hogy a PMFC végre legyőzte a Tiszakécskét, s megtartotta vezető pozícióját a tabellán.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):

Visinka Ede: – Gratulálok a Pécsnek, nem véletlenül elsők a tabellán, de azt gondolom, hogy magunkat vertük meg a mai napon. A legjobb egy vendégcsapatnak pontrúgásból előnyt szerezni. Mentünk előre, futballoztunk, de kihagytuk a helyzeteinket. A második félidőben nagyobb kockázatot vállaltunk. Adtunk egy gólpasszt az ellenfél játékosának. Ráadásul a Pécs agresszív játékának nem tudtunk ellenállni. Sajnálom, mert van bennünk futball. A mérkőzés vége miatt nem érheti kritika a fiúkat, de a meccs első kétharmadával elégedetlen vagyok. Nem elég csak kivinni a mezt a pályára. 

Weitner Ádám: – Erős csapat ellen hagytuk el győztesen a pályát. Az első harmincöt percben nagyon jól fociztunk. Ez már kezd úgy kinézni, ahogy szeretném. Ezt kell kitolni a meccs egészére, hogy ne ingadozzunk. A végén vért kellett izzadni és ezt meg is tettük. Nagy volt a szívünk. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében. Le a kalappal, csapatmunka volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése