2022. május 8., vasárnap

2022. május 8. Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0

Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0
2022. május 8. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 36. forduló. 900 néző.

Vezette: Bana Gergely (Aradi József, Kiss Balázs - Derdák Marcell).
Sárga lap: Adamcsek 10', Sági 23', Katona 63', Svedyuk 93' ill. Temesvári 30', Pejovic 88'.

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz L., Dávid Z. (Zsemlye, a szünetben), Katona L. – Grabant (Geiger, a szünetben), Futó, Nikitscher, Hegedűs M. (Svedjuk, 26.) – Bíró B. (Tihanyi, 57.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Szeged: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 82.), Kovács M. – Gajdos (Gréczi M., 67.), Horváth K., Csoboth (Dobos Á., 88.) – Kóródi (Haruna, 88.). Megbízott edző: Andorka Péter.

Sovány döntetlen

Néhány héttel ezelőtt már leírtuk: egy csapat, amelyik előtt nem lebeg cél, nem fog harapni azért, hogy győztesen vonuljon le a pályáról. Fordulók óta ilyennek látjuk a PMFC-t: egy célját vesztett (vagy attól megfosztott...) gárdának. A feljutás sosem volt elérhető közelségben, ahogy a kiesés réme sem fenyegette igazán a csapatot. Innen kezdve pedig teljesen mindegy, hogy az ötödik, netán a tizenötödik helyen végez a gárda. Nagy prémiumokat nem kell osztani, ám az alapfizetést vélhetően így is megkapják a játékosok.

Nagyjából ezt a hozzáállást véltük felfedezni a pályán is. Ha nyerünk az jó, de ha mégsem sikerül - az is jó. Sok mindent nem is tudunk írni a találkozóról. A hat sárga lap azt jelezhetné, hogy szikrázó összecsapások tarkították a meccset, vagy heves indulatok uralkodtak a pályán, ám valójában reklamálás és elkésett belépők csalogatták elő a kártyát a játékvezető zsebéből.

Bár néhány helyezéssel előrébb, de a Szeged is hasonló cipőben jár, hiszen számára - az emlékezetes edzőváltás után - sem marad más jövőre, mint a másodosztály. Ahol a húsz csapat pont annyira sok, mint amennyire az élvonalban kevés a tucat. De az biztos, hogy jövőre is lesz Pécs-Szeged.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: – Jó csapat a Szeged, bár az edzőváltás miatt nyilván van egy kis zavar náluk. Mi is sok problémával küzdünk, de szívvel-lélekkel játszottak a fiúk. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül igazságos döntetlen született.
Andorka Péter: – Kompaktan, jól játszottunk, csapatként funkcionáltunk. A befejezéseknél azonban nem koncentráltunk eléggé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése