2024. június 29., szombat

Mesterek: Gelei József - 1938. 06. 29.

Gelei József

Gelei József

Született: 1938. 06. 29., Kunmadaras.
Mérkőzéseinek száma: 30.
Győzelmeinek száma: 10.

Géléi
József 58 éves, és mint mondja, negyvennek érzi magát. Tegnap tartotta az első edzést a PMFC labdarúgóinak.

-Mindenki
érzi, hogy igen nehéz helyzetben van a csapat - kezdi Géléi József. - Az első edzés után nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, mindenesetre úgy tom, három-négy meghatározó játékost kellene igazolni, megtartani a mostani csapat meghatározó focistáit. Ezen kívül lenne, ha mielőbb rendezné a vezetés a játékosokkal kapcsolatos összes tartozását.

Géléi
hozzátette, hogy augusztus elejéig feltételesen dolgozik Pécsett, és, ha az általa imént említett feltételek nem teljesülnek, távozik PMFC-től.

A
szakember cáfolta, hogy

fia,
aki korábban Pécsett is védett, az NB II-be jutott Szolnoktól Pécsre igazolna, hiszen jelenleg még az Antwerpen játékosa, az alföldi csapatban amatőrként védhetett, ára jelentős (Itt jegyezzük meg, hogy Balogh kapus sorsa még nem dőlt el.)

Géléi
nem szívesen beszélt a tervezett igazolásokról sem, mondván, sem a kiszemelt tékosok, sem klubjuk képviselőivel eddig nem beszéltek érdemben.

-
Tisztában vagyok azzal, hogy az én két szememért senki sem fog a PMFC-hez igazolni. Megkezdődtek a tárgyalások. Azért is jöttem Pécsre, mert bízom a helyi vezetőkben, hiszek abban, hogy a mostani problémákat megoldják, és a pécsiek szakértő közönsége csapatot láthat a bajnokságban.

Gelei József igen kemény fába vágta a fejszét, amikor leült a PMFC kisapdjára.
-Mindenki érzi, hogy igen nehéz helyzetben van a csapat - nyilatkozta Gelei a megyei napilapnak. - Az első edzés után nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, mindenesetre úgy látom, három-négy meghatározó játékost kellene igazolni, megtartani a mostani csapat meghatározó focistáit. Ezen kívül jó lenne, ha mielőbb rendezné a vezetés a játékosokkal kapcsolatos összes tartozását. 

Nos, igazolások voltak, ám hogy meghatározó futballisták érkeztek Újmecsekaljára, azt csak jóindulattal jelenthetjük ki. Tény, hogy Disztl Péter vagy Víg Péter neve jól cseng a labdarúgást szeretők között, s Tomka János neve is ismert, különösen Pécsett. Melléjük csatlakozott Catalin Azoitei, s a korábbi PMFC-játékosokkal, mint Tököli Attila, vagy Dienes András, kiegészülve akár jó kis csapat is lehetett volna.

Nem lett.

A bizonytalanság nem csak a labdarúgópályákon nyújtott teljesítményben tud szembe tűnni, s az egyesületet körüllengő pénztelenség, a klubház felett kerengő keselyűk béklyókat kötöttek lábakra.

A gyengénél is gyengébb szereplés oka nem a rutinos mester hibája, meggyőződésünk, hogy a felelősöket inkább a klubházban, vagy a Polgármesteri Hivatalban kell keresni. Ahogy az akkori társadalmi helyzet sem volt igazán labdarúgóbarát - a PMFC-hez hasonló gondokkal más egyesület is küzdött. Volt olyan klub, amely úrrá lett a helyzeten, s voltak olyanok, amelyek eltűntek a süllyesztőben. Az 1996-os bajnoki ellenfeleink közül a Stadler teljesen megszűnt, s a Csepel, a III. kerület, vagy a Vác FC sem legfényesebb napjait élte néhány évvel később.

Szóval nem, nem Gelei mester a legfőbb bűnös a gyenge szereplésben. Igaz, az őszi szezon közepén - látva a kilátástalan helyzetet - felajánlotta lemondását, ám a klubvezetők akkor még maradásra bírták. A Mester úriemberként a csapat mellett maradt. Nem csak befejezte a félszezont az együttessel, hanem a felkészülést is megkezdte a tavaszi mérkőzésekre.

A téli hónapokban azonban más megoldást keresett a klubvezetés, s a felkészülés hajrájában Kiss László vette át a vezetőedzői szerepet.

Gelei mester közös megegyezéssel távozott Újmecsekaljáról.

Első mérkőzése a PMFC kispadján:
1996. július 20. Felsőszentmártoni Zrínyi SE - PMFC 1-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:
1997. február 13. Dunaferr SE - Pécsi MFC 1-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Gelei József statisztikája a PMFC vezetőedzőjeként:
NB I.:                            17   1  4  12     13-38
Dunántúli Napló Kupa   4   4   -   -       12-1
Edzőmérkőzés               9    5  1  3        12-8
Összesen:                      30   10  5  15    37-47.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése