2024. március 30., szombat

Spílerek: Disztl Péter - 1960. 03. 30.

Disztl Péter

Disztl Péter

Született: 1960. 03. 30., Baja.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 14.
Góljainak száma: 0.
Válogatottságainak száma: 37.

Érkezett: Keszthelyi Haladás SC (1996. július).

Játékosmúltja alapján az akkori NB I talán legismertebb labdarúgója volt. A Videotonban lett híres futballista, az ő nevével kezdődött a nyolcvanötben UEFA- kupa döntőt vívott székesfehérvári gárda összeállítása. Később a Budapesti Honvéddal kétszer bajnokságot - egyszer Magyar Kupát nyert, a válogatottból pedig hosszú évekig kihagyhatatlan volt. Ott volt a mexikói világbajnokságon, s ő védte a magyar csapat kupaját két csoportmérkőzésen is. Kipróbálhatta tudását külföldön - védett Németországban és Malajziában is bár nem igazán a képességeihez méltó csapatokban.
 
Egy karrier vége
1996. nyarán egyéves szerződést írt alá Pécsett. Bemutatkozása egy nemzetközi edzőmérkőzésen történt, majd a pontvadászatban is rendszeresen vele kezdődött a csapat összeállítása. Megítélése vegyes: voltak váratlan bravúrjai, ahogy egy-egy lepke is becsúszott. Utolsó mérkőzésén, a Vasas ellen csapatunk legjobbjának bizonyult.

A pécsi történet, és ezzel egy karrier végét mégsem a rossz forma, hanem egy sérülés, és a klubvezetéssel fennálló nézeteltérése okozta. A sérülést egy műtét helyre tette, ám a szerződése szerint kifizetendő pénz körüli vita kenyértöréshez vezetett. 

A megyei napilap hasábjain 1997. márciusában jelent meg a hír, hogy a klub és a válogatott kapus közös megegyezéssel bontott szerződést.

Távozott: visszavonult (1997. március).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
1996. július 31. Donji Miholjac - Pécsi MFC 0-2 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Disztl Péter statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 11 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 3 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 14 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése