2024. március 25., hétfő

Spílerek: Galaschek Péter - 1968. 03. 25.

Galaschek a PMFC mezében

Galaschek Péter

Született: 1968. 03. 25.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 14.
Góljainak száma: 2.

Érkezett: Újpest FC (2002. január).

Kevés olyan Vasas-drukker lehet, akinek közömbös volt a játéka, saját bevallása szerint is megosztó személyiség volt a pályán. 339 mérkőzésen húzta fel a piros-kék mezt, melyben 53 gólt szerzett az NB I-ben. Ezen meccsek egyike az a PMSC elleni találkozó, amelyen kettes osztályzatot kapott a Népsporttól. Alapembere volt a bajnoki dobogóig, Magyar Kupa-döntőig jutó Vasasnak a 90-es évek közepén.

Pécsre 2002. telén érkezett, a szintén Vasas-érzelmű Tóth Bálint volt ekkor az újmecsekaljai csapat vezetőedzője. A vele együtt érkezett Vincze Istvánnal, a csapatkapitány Márton Gáborral, a rutinos Tomka Jánossal együtt igen erős tengelyt alkothattak volna...

Bemutatkozása egy februári edzőmérkőzésen esett meg, amikor egy Kaposvári Rákóczi ellen vívott találkozón csereként lépett pályára. Tóth Bálint bizalmát azonban így is elnyerte, hiszen ezt követően egyetlen találkozóról sem hiányzott, s rendszerint a kezdőcsapat játékosaként üdvözölhette a szurkolókat.

A Tanár Úr - ahogy a Fáy utca környékén hívják a középpályást - azonban nem tudott maradandó nyomot hagyni. Bár, ha kellett, hátra húzódott a védelem tengelyébe, ha kellett, csatárként rohamozta az ellenfél kapuját, pécsi szereplése mégsem kerül a dicslapokra. A féléves szerződés lejárta előtt felbontották a kontraktust a felek.

Két gól fért e néhány hetes pécsi kiruccanásba, melyeket a Siófok illetve a Nagykanizsa szimpatizánsai bánhattak.

Távozott: Gázművek MTE  (2002. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2002. február 6. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2002. április 6. Celldömölki VSE - Pécsi MFC 0-0 - NB I/B.

Galaschek Péter statisztikája a PMFC-ben:
NB I/B.: 6 mérkőzés, 2 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 7 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 14 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 2 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése