2019. szeptember 21., szombat

Bemelegítés: Egerszalók SE - PMFC (19.09.21)

Öt év után újra győzelmi esélyekkel

Új idény indul a Magyar Kupában, egyszersmind új ellenfél neve kerül fel a PMFC (és jogelődjeinek) 1900 óta íródó históriás könyvébe.

Mát a sorsolást is izgatottan vártuk, hiszen az elmúlt években nem sok babér termett a mieinknek a Kupában. Amióta a PSN Zrt. égisze alá tartozik a Munkás, azóta - írd és mondd - egyetlen győzelmet sem sikerült aratni a versenysorozatban.

A kizárást követő első évben - bár lehetősége lett volna rá - nem indult a PMFC a Magyar Kupában, helyette a Baranya Kupa megnyerésével vígasztalódott. 2016. őszén a Videoton állta az útját az akkor már NB III-as csapatunknak, aki négy gólt lőve az újmecsekaljai stadionban, már az első országos fordulóban megálljt parancsolt a mieinknek.

Egy évvel később az ország éppen regnáló bajnokcsapata, a Bp. Honvéd érkezett Pécsre a Kupa első körében, s Holender Filip góljával nyert 1-0-ra. 

Két első osztályú ellenfél után legutóbb NB II-es csapatot hozott Pécsre a sorsolás: a Kazinvbarcikai SC látogatott a Stadion utcába, s győzte le az ezer sebből vérző csapatunkat 2-1-re. Jegyezzük fel Szellák Soma nevét, aki a gólunkat szerezte a második félidőben.

Ahhoz, hogy megtaláljuk az utolsó pécsi győzelmet a Magyar Kupa évkönyveiben, 2014. októberéig kell visszalapoznunk. Őt évvel ezelőtt a mieink három sikeresen megvívott párharc után a Debrecennel találták szembe magukat. A Kulcsár Árpád által irányított csapat országos bravúrt hajtott végre azzal, hogy egy góllal legyőzte a hajdúságiakat, s jutott a Kupa legjobb nyolc csapata közé.

A negyeddöntőben a Videoton azonban már jobbnak bizonyult a Pamacsnál, s kettős győzelemmel jutott a Kupa elődöntőjébe.

5 év telt el tehát a legutóbbi siker óta. A realitás azt mondatja velünk, hogy bármilyen szimpatikus is a hevesi csapat, a PMFC ínséges időszaka véget ér szombaton. 

Nem tudunk arról, hogy a klubvezetés határozott-e meg bármilyen célt a kupaszereplésre vonatkozóan, mi azonban határozottan azt várjuk a csapattól, hogy mindaddig versenyben legyen, míg nem tud NB I-es ellenfelet fogadni a Stadion utcában. Szerencsés sorsolással ez jelenthet néhány, nyertesen megvívott párharcot is.

Csapatunk jó formája akkor is bizakodásra ad okot, ha úgy véljük, ezúttal a csereemberek fognak szóhoz jutni. Várjuk Egyed Balázs bemutatkozását a kapuban, s reméljük, láthatjuk a játékát azon csapattagoknak, akik ritkábban jutnak lehetőséghez.

Nincs mese, győzni kell a megyei bajnokságban szereplő ellenfél ellen. Nem bánjuk, ha a gólfesztivál elmarad, de le merjük írni: a Kupa különleges hangulata ellenére a mieink élni fognak a lehetőséggel, s öt év után újra meccset nyer a csapat a Magyar Kupában.

Csak a Munkás!

Tippünk: Egerszalók SE - PMFC 0-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése