2019. szeptember 16., hétfő

2019. szeptember 15. Pécsi MFC - Kecskeméti TE 3-0 (2-0)

Pécsi MFC - Kecskeméti TE-Hufbau 3-0 (2-0)
2019. szeptember 15. Pécs, PMFC-stadion, NB III. Középcsoport. 7. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Kulcsár Dániel).
Góllövők: Grabant (39.), Kónya (44.), Geiger (63.).
Sárga lap: Hegedüs Márk 32' illetve Hegedűs Martin 23', Vágó 28', Asztalos 60'.

A kiváló munkát végző edzői stáb
(forrás: PMFC Facebook oldala)
PMFC: Kovács – Sági, Rácz, Katona, Németh – Grabant, Nikic, Geiger, Hegedűs (Szabó, 70.) – Tihanyi (Koller, 77.), Kónya (Oliveira, 81.). Vezetőedző: Vas László.

KTE-Hufbau: Kunsági – Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald – Hirman, Vágó, Hegedűs (Karacs 46.) – Peres (Erdei 77.), Asztalos, Babolek (Vladul 82.). Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Folytassa, Munkás!

Az egykor népszerű. Folytassa... című sorozat legújabb fejezeteit Újmecsekalján írják. Győzelemre győzelem, s a monori döntetlenért sem haragszik senki, hiszen a legfőbb riválisunk otthonából hoztunk pontot. A sorminta folytatódott, az idei sikersztorit győzelemmel folytatta a Munkás.

Kétmeccses eltiltása miatt ezúttal Gajág Gergő nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére, ám a védelem nem lett gyengébb a védő kiválásával: kapott gól nélkül hozták le a meccset. S mivel támadóink ezúttal sem fogtak ki gyenge napot, újabb három pontot zsebelt be a pécsi csapat.

Már a találkozó kezdetén támadólag lépett fel a hazai együttes, sorra nyíltak a helyzetek a piros-fekete támadók előtt. Előbb Geiger, majd Kónya előtt nyílt lehetőség, ám a kecskeméti védelem hárítani tudott. A fölény egészen a 39. percig meddőnek bizonyult, amikor is Grabant lőtt az addig parádésa védő Kunsági Roland kapujába. (1-0).

Hamarosan jött a második gól is. A félidő hajrájában a vendégek kapusáról kipattanó labda Kónya Dávid elé került, aki tizenöt méterről lőtt a kapuba. (2-0)

A szünetben felidéztük a két csapat hat évvel ezelőtti kecskeméti mérkőzését, amikor Márton Gábor tanítványai három góllal győzték le a hazai csapatot (5-2), mindez ideig az utolsó alkalommal. Azóta csak kecskeméti diadal született, vagy jobb esetben döntetlen. (Ide nem értve a tavaly januárban, edzőmérkőzésen született pécsi győzelmet.)

A második félidőben is a dominánsabb, pécsi csapat akarata érvényesült. Bár a stabil előny tudatában, mintha kicsit visszafogottabb lett volna a hazai gárda, a hírös város együttese nem veszélyeztette a három pont sorsát.

Le kell írnunk: egyszerűen jobb a mai PMFC, mint a KTE.

A pont az i betűre a 63. percben került fel, amikor Geiger Norbert 14 méterről a bal sarokba továbbította a pettyest. (3-0)

A folytatásban Kunsági Roland még többször hárított, repertoárjából a bravúr sem hiányzott, s a három kapott gól ellenére a mezőny legjobbjának véltük.

Nyugodtan hagytuk el a Stadion utcát. Ez a meccs is tovább erősítette meggyőződésünket, hogy a PMFC kiemelkedik a Középcsoport mezőnyéből.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Egy nehéz hét után, jó felfogással kezdtük a mérkőzést. Mindenki, aki a mai napon játéklehetőséget kapott, maximálisan élt a lehetőséggel.
Zoran Kuntics: aA mi célunk az, hogy az első négyben végezzünk. A mai meccsről sokat nem tudok mondani, mert a sokkal jobb Pécs mellett mi nem is léteztünk a pályán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése