2024. március 27., szerda

Spílerek: Somogyi Máté - 1999.03.27.

Somogyi Máté

Somogyi Máté

Született: 1999. 03. 27.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 35.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Kozármisleny FC (2016. augusztus).

A szomszédvártól érkezett kapus 2017. januárjában lépett be a felnőtt csapat öltözőjének ajtaján, s szerepelhetett első ízben a nagyok között. Márton Gábor vezetőedző egy Szederkény ellen vívott edzőmérkőzés 67. percében küldte pályára a fiatal játékost.

Hogy nem vallott szégyent, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a továbbiakban nem csak tét nélküli találkozón, hanem bajnoki pontokért vívott mérkőzésen is szerepet kapott. Míg a 2016/17-es szezonban egyetlen NB III-as mérkőzésen állhatott a pécsi kapu előtt, egy szezonnal később ez a szám meghétszereződött. 2018. őszén már egyértelműen első számú kapusként számolt vele az akkor már Sárai György által vezetett szakmai stáb.

Ahogy a pmfc.hu internetes portálon elmondta, minden álma teljesült akkor, amikor első számú lett szülővárosa csapatában, amelynél már csak az angol Premier League töltené el nagyobb örömmel.

Az első számú portás
Hogy Giginek lesz-e valaha lehetősége bármely szigetországi csapat kapujának védésére, nem tudjuk. Az biztos, hogy az álomtól messzebb került akkor, amikor Kovács Benedek kispadra szorította őt, s amelynek a következménye az lett, hogy 2019. nyarán nem újította meg lejáró szerződését, s a szomszédos mislenyi csapathoz igazolt.

Távozott: Kozármisleny FC (2019. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2017. január 28. Pécsi MFC - Szederkényi SE 4-1 (1-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Somogyi Máté statisztikája a PMFC-ben:
NB III.: 22 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 13 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 35 mérkőzés, 0 gól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése