2014. szeptember 24., szerda

2014. szeptember 23. Kozármisleny FC - Pécsi MFC-Matias 0-5 (0-1)

Kozármisleny FC – Pécsi MFC-Matias 0-5 (0-1)

2014. szeptember 23. Magyar Kupa 3. forduló Kozármisleny, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Berger József (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence).

Gsz: Márkvárt (18. - büntetőből), Heffler (48.), Wittrédi (63., 65., 83.).
Sárga lap: Lauer (45.), Fenyvesi (59.), Erdős (85.), ill. Pölöskey (74.).

Kozármisleny FC: Molnár – Erdős, Gajág (Szabó 58.), Fellai, Szabó – Nagy K., Fenyvesi, Nagy E., Puskás – Lauer (Várda 67.), Tóth (Szívós 78.). Vezetőedző: Németh Zsolt.

PMFC-MATIAS: Poleksic – Nagy, Romic, Causic, Uzoma – Horváth (James 72.), Márkvárt – Kővári, Szatmári (Pölöskey 46.), Heffler – Fröhlich (Wittrédi 60.). Vezetőedző: Véber György.

"Remek hangulatú meccset játszott egymással a Magyar Kupában a Kozármisleny és a PMFC-MATIAS, aminek a végén a pécsiek örülhettek. Bár jobban kezdtek a hazaiak, Véber György csapata mégis simán jutott tovább a következő körbe.
forrás: bama.hu
Ahogy azt sejteni lehetett, rengeteg szurkolót mozgatott meg a Kozármisleny–PMFC-MATIAS találkozó kedden délután a Magyar Kupa harmadik körében. Rég nem látott annyi nézőt a mislenyi sporttelep mint ezen a mérkőzésen, még úgy sem, hogy meglehetősen barátságtalan időpontban, délután három órakor kezdődött el a derbi.Bár a hazaiak vezetői próbálták későbbre tetetni a kezdést, de az MLSZ illetékesei ehhez nem járultak hozzá, mondván egy esetleges hosszabbítás esetén már túl sötét lenne.
Ehhez képest, még az égiek is hozzájárultak, hogy mindenki jól érezhesse magát, a kezdő sípszóra már nyoma sem volt a csúnya felhőknek, szikrázó napsütésben feszülhettek egymásnak a felek.
Kis késéssel a PMFC hazai bajnokijait bojkottáló ultrák is megérkeztek a stadionba. Még jó, hogy nem időben jöttek, így legalább lemaradtak arról, hogy a Kozármisleny kis túlzással hat perc után már hárommal vezethetett volna. Mentek előre Nagy Krisztiánék becsülettel, a Pécsnek pedig az első percekben momentuma sem volt.
Miközben az ember a meccset figyelte volna, egészen más miatt volt érdekes az első félidő. A Szélsőséges Alternatíva névre keresztelt piros-fekete drukkerek füstöt eregettek, hanggránátokat durrogtattak. Jött is az adoma valakitől, aki szívén viselhette a két klub vezetőinek sorsát: „Mondjátok azt az ellenőrnek, hogy pattogós cukorkát szopogattak, és cigarettáztak…nagyon sokan egyszerre.”
Közben büntetőből vezetéshez jutott a Pécs, 0-1-el vonultak pihenőre a csapatok. A szünetben pedig arra is jutott idő, hogy az ember alaposabban körbenézzen kicsit a lelátón. Az egyik pécsi drukkert arról faggattuk, ha ilyen szép számban, nem mellesleg sportszerűen jönnek szurkolni, akkor miért „hiánycikk” a hangrobbanás a Stadion utcában az utóbbi időben? A válasz egyenes volt, és egyszerű is egyben: „Ha nincs szurkolói kártya, akkor van szurkolás!” Na bumm! Erre mit lehet mondani? Nagyjából semmit.
Közben a csapatok is megérkeztek a folytatásra, de mire ezt leírtuk volna, máris 0-2 állt az eredményjelzőn. Heffler szép csele és gólja osztatlan sikert aratott a stadionban, még a hazaiak is csettintettek egyet rá. Ahogy haladt előre az idő, úgy fáradt el a Kozármisleny. Nem is csoda, hogy a vége nagyon sima lett. Persze az is kellett ehhez, hogy a csereként beálló Wittrédi rúgjon gyorsan egy mesterhármast.
A lefújás után futottunk össze egy sokat megélt mislenyi szimpatizánssal, aki meglepett minket kicsit a véleményével: „Tudjátok, nagyon jó, hogy most NB III.-asok vagyunk. Így sokkal többször győz a csapat. Na persze nem ma, de ez inkább csak edzés volt. Nem csak a Pécsnek, szerintem nekünk is.” Milyen igaza volt." (bama.hu)

Nyilatkozatok (bama.hu):

Németh Zsolt: – Tudtuk, hogy jobb csapat a Pécs, de bosszantó, hogy megint rengeteg ziccert rontottunk el.
Véber György: Az első félidőben nem azt láttam amit szerettem volna, de a folytatás már sokkal jobban sikerült. Szerencsére nem lett igazi kupa-meccs hangulata a találkozónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése