2014. szeptember 20., szombat

2014. szeptember 19. Pécsi MFC-Matias - MVM-Paksi FC 1-1 (0-0)

Pécsi MFC-Matias - MVM-Paksi FC 1-1 (0-0)

2014. szeptember 19. NB I. 8. f. Pécs, PMFC-Stadion, 800 néző.
Vezette: Solymosi Péter (Horváth R., Varga G. – Németh Á., Szilasi Sz. – Takács G.).

Gól: Kovács (92. - öngól), ill. Bertus (86.)
Sárga lap: Mohl (89.), Fröhlich (90.), ill. Kovács G. (73.), Tamási (75.).

PMFC-MATIAS: Poleksic - Nagy (Heffler, 64.), Romic, Balogh, Mohl - Horváth, Márkvárt - Kővári (Pölöskey, 69.), Szatmári (Rácz, 77.), Uzoma - Fröhlich. Vezetőedző: Véber György.

MVM-Paksi FC: Molnár - Fiola, Kovács, Gévay, Báló - Kecskés, Tamási (Kulcsár, 83.) - Könyves (Simon , 86.), Bertus, Bartha - Eppel (Haraszti, 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

forrás: bama.hu
"Kinek a szekere szalad tovább, a PMFC-é, vagy a Paksé? – ez volt a pénteki bajnoki legfőbb kérdése. A házigazda piros-feketék legutóbbi négy meccsüket megnyerték, igaz, ezek között csak egy bajnoki volt, a vendégek pedig még hat mérkőzés után még veretlenek a bajnokságban. Minden pécsi szurkoló abban bízott, hogy a paksiak jó sorozatának most vége szakad.
Mondjuk sokan nem voltak rá kíváncsiak élőben, hogy ez megtörténik-e. Rossz volt lenézni a lelátóra: voltak vagy hatszázan. A B-közép helye pedig teljesen üresen ásítozott.

A mérkőzés első fél órájában kiderült, hogy Véber György nem véletlenül emlegetett a csütörtöki sajtótájékoztatón óvatosságot, masszív ellenfelet, no meg szép lassan felépített játékot. A paksiak ugyanis nem nagyon engedték levegőhöz jutni a pécsi támadókat, akik így alig-alig tudtak kialakítani valamirevaló helyzetet – igaz, ugyanez a túloldalon is igaz volt. Szurkolói szemmel mindez nem volt túl élvezetes produkció, kevés volt az izgalom, alig akadt dolga a kapusoknak.
Unatkoztunk. A mellettem ülő kolléga, Rádity Milenkó meg is kérdezte az első félidő végén, hogy mikor kezdődik majd a futballmeccs.
forrás: bama.hu

Nagyon bíztunk benne, hogy a negyvenhatodik percben elkezdődik. Ahogy a megafonos maestro nagyon bölcsen megjegyezte, “Gyerekek, gólra megy a játék!” – hát, valóban nem bántuk volna, ha a második félidőben látunk egyet-kettőt.
Az azonban nem ígért túl sok jót, hogy a Paks az eddigi hat bajnokiján mindössze két gólt kapott. Szó se róla, most is hibátlanul oldotta meg a védekező feladatokat, Kővári és Uzoma a széleken, Szatmári és Fröhlich pedig középen próbálkozott hiába, nem tudták áttörni az ellenfél védővonalát. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy kétségtelenül Véber György együttese volt aktívabb, a piros-feketék többet támadtak, s ha valaki, ők érdemeltek volna gólt.Ehhez képest Eppel révén majdnem a paksiak találtak be a 61. percben – az addig látottak alapján az az egy találat aranyat, vagyis győzelmet ért volna. És ettől a helyzettől mintha életre keltek volna a vendégek, a rendre túlzottan behátráló védőkkel szemben többször is veszélyes szituációkat alakítottak ki, de valahogy olyan nap volt ez, amelyiken nem születhetett gól. Legalábbis ezt hittük, aztán minden a végére maradt: előbb vezetést szerzett a Paks, s amikor már úgy tűnt, mindennek vége, egyenlített a Pécs. Ez így volt igazságos." (bama.hu)

A mérkőzés (bama.hu):

30. perc: Kecskés tűzte rá 22 méterről, Polekszics furcsa mozdulattal öklözte ki a labdát – nem volt veszélytelen a mutatvány.
61. perc: Eppel lőtte rá jobbról, izomból, Polekszics azonban a helyén volt és védett.
68. perc: Végre egy szép akció: Bartha passzolt bokából a bal oldalon Bertusnak, aki Harasztihoz továbbított, a paksi csatár laposan lőtt 10 méterről, Polekszics azonban magabiztosan fogta meg a labdát.
79. perc: Heffler bal oldali beadása után a jól érkező Rácz lövésébe léptek bele, a kipattanót pedig Márkvárt durrantotta rá kapásból, 28 méterről, s nem sokkal tévesztette el a bal felső sarkot.
88. perc: Bertus jobb oldali szöglete után nagy meglepetésre a rövid sarokban kötött ki a labda (0-1).
92. perc: Heffler jobb oldali szabadrúgását követően Kovács Gáborról pattant a kapuba a labda (1-1).

Edzői nyilatkozatok:
forrás: Nemzeti Sport, 2014. szeptember 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése