2011. november 27., vasárnap

2011. november 26. Pécsi MFC - Vasas SC 5-1 (2-1)

Pécsi MFC – Vasas SC 5-1 (2-1)
2011. november 26. NB I., 17. forduló. Pécs, PMFC-st. 2500 néző.

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Vámos Tibor, Kormányos II. Gábor – Gyarmati II. Tibor)
Gól: Bajzát P. (12’ 21’, 61’, 81’, 83’. A Nemzeti Sporttól 10-es osztályzatot kapott) ill. Bárányos 27’.
Szögletarány: 2-4.
Bajzát 5 góljával 10-es osztályzatot érdemelt a Nemzeti Sporttól

PMFC: Dibusz – Nagy J., Lantos, Todorovics, Marovics – Regedei, Zseljkovics , Scsepanovics, Nagy O. (Demjén, a szünetben) – Bajzát (Fröhlich, 84.), Horváth Zs. (Gyánó, 85.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Pranjic, Kovács G., Casal – Mehmedagic, Bakos (Simek, 66.) – Simics, Bárányos, Dajics – Bradley (Beliczky, 62.). Vez.edző: Marijan Vlak.

NS, 2011. nov. 27.
"Erre a mérkőzésre sokáig emlékezni fognak azok, akik kint voltak szombaton délután a PMFC-stadionban. Nem voltak kevesen, annak ellenére, hogy a hideg gyorsan a kabátok alá bújt, de szerencsére a hazai csapat felforrósította a hangulatot a lelátón: ötöt lőtt a Vasasnak. A meccs hőse Bajzát Péter volt, aki szenzációs teljesítményt nyújtott, hiszen mind az ötször ő talált a vendégek kapujába.
Elég hamar kiderült, hogy valószínűleg pécsi siker születik majd az idei utolsó fordulóban, hiszen Mészáros Ferenc együttese a huszadik percben már 2-0-ra vezetett. Elsősorban annak köszönhetően, hogy nyugodtan játszhatta a saját játékát: hatásosan, masszívan védekezett, majd a megszerzett labdákkal villámgyors kontrákat vezetett. A Vasas pedig mindezt „megkajálta”, az eddig kiválóan záró angyalföldi védelem ezúttal atomjaira hullott szét. Bár a meccs egyértelműen a pécsieknek állt, elég volt egy szerencsétlen mozdulat Marovicstól ahhoz, hogy a félidőre még ne dőljön el semmi.Szünet után negyedórára volt szükség ahhoz, hogy a PMFC bevigye a kegyelemdöfést a vendégeknek. Ki más állt volna jó helyen Zseljkovics szöglete után, ha nem Bajzát?! A csatár ekkor már három gólnál járt, ami előtt mindenki kalapot emelt, de hol volt még a vége? Az mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a Vasas innen már nem áll fel (főleg veszélyes akció, kapuralövés nélkül), arra azonban senki sem számított, hogy a korábbi kétszeres gólkirály ennyire ihletett formában van. A 81. percben a negyediket, a 83.-ban pedig az ötödiket is belőtte Bajzát Péter – ez az ő meccse volt! Mészáros Ferenc gyorsan le is cserélte, hadd ünnepelje a közönség, s valóban, a lefelé ballagó csatárt felállva tapsolták meg a pécsi szurkolók.
Aztán, ki tudja, lehet, hogy hatnál, vagy hétnél áll meg, ha a pályán marad – ezen az estén még a füléről is bepattant volna a labda!
De nyilván nem kell telhetetlennek lenni. A pécsi csatár így is a legjobb osztályzatot, tízest érdemelte, a hatodik gólt pedig belőhette volna csapattársa, Fröhlich Roland, de sajnos kihagyta az ordító helyzetet.
Ünneppel zárult tehát a bajnoki idény a PMFC számára, ennél a sikernél nem lehetett volna szebbet kívánni az év végére. Csak így folytatódjon a tavasz!
A vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek a pécsi kapura, góljukat is Marovics szerezte." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2011. november 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése