2011. november 20., vasárnap

2011. november 19. Szombathelyi Haladás - Pécsi MFC 0-0

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 0-0
2011. november 19. NB I. 16. f. Szombathely, Haladás-st. 1000 néző.

forrás: Nemzeti Sport, 2011. november 20.

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György – Erdős József)

Sárga lap: Halmosi (74.), Skriba (75.), ill. Todorovics (42.).

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Sipos N. – Sluka (Skriba, 62.), Búrány, Rajos (Simon A., 80.), Halmosi – Vujovics, Oross (Nagy I G., a szünetben). Vez.edző: Aczél Zoltán.

PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Marovics – Nagy O., Regedei, Zseljkovics (Pintér, 73.), Scsepanovics, Horváth Zs. (Gyánó, 90.) – Bajzát (Pákolicz, 82.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

"A bajnokság első fordulójában hazai pályán a PMFC 1-0-ra legyőzte a Haladást, de azon a mérkőzésen a pécsi sikerhez kellett az is, hogy Halmosi Pétert kiállítsák – a játék alapján addig inkább a vendégek felé billent a mérleg nyelve. Azóta eltelt tizennégy forduló, s a piros-feketék eredményei azt mutatják, felnőttek a feladathoz. Így hát a szombathelyi találkozó előtt már nem az volt a kérdés, hogy mennyire kapnak ki, hanem az, hogy képesek lesznek-e nyerni.
Nos, győzni ugyan nem tudtak, de egy pontot elhoztak a Haladás otthonából, ami jó eredmény.
A pécsiek esélyeit növelte, hogy Aczél Zoltán együtteséből sérülés miatt hiányzott három alapember, Kenesei Krisztián, Kovács István és Korolovszky Gábor is. A fiatal, ügyes középpályás és a rutinos támadó hiányában kapura nem is volt túl veszélyes a hazai csapat, az első félidőben alig-alig került helyzetbe. Egy ziccere azért akadt a szombathelyieknek, a 32. percben Vujovics lőhetett volna gólt, de Dibusz bravúrral védett – sokadszor a szezon során.
Szünet után is hasonló volt a koreográfia. A két csapat nyüstölte egymást becsülettel, a Haladás némi fölényben is futballozott, valamivel többet is tett a győzelemért, mint a PMFC, de gólt nem tudott lőni. Mészáros Ferenc együttesének ezúttal nem jöttek be a veszélyes kontrái, nagyon ritkán kerültek gólhelyzetbe a piros-feketék, így a legtöbb, amit ebből a meccsből ki lehetett hozni, az a 0-0-ás döntetlen." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2011. november 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése