2009. október 18., vasárnap

2009. október 17. Gold Sport–Kozármisleny SE – Pécsi MFC 2-1 (1-1)

Gold Sport–Kozármisleny SE – Pécsi MFC 2-1 (1-1)
2009. október 17. Kozármisleny, 1.200 n. NB II. Nyugati cs. 11. f.

foto: bama.hu
Vezette: Arany Tamás (Péter Tamás, Hofbauer Roland).
Góllövő: Kollega 20’, Fabinho 70’ ill. Lovrencsics 31’. Sárga lap: Tóth I. (43.), ill. Lantos (74.), Sütő (88.).

Kozármisleny: Antal  – Éles, Finta, Dienes, Tóth I.  – Kollega, Tóth Z., Vojnics-Zelics (Kutyáncsánin, 89.), Kanizsai (Fabinho, 59.) – Barta, Lauer (Tasselmájer, 80.). Vezetőedző: Bene Ferenc.

PMFC: Hegedüs – Nagy J. (Cseri, 75.), Stark, Sütő, Szamosi – Kecskés, Regedei, Lantos – Lovrencsics, Gyánó, Horváth Zs. (Fónai, sz,). Vezetőedző: Botos Antal.

"A Kozármisleny nyerte az NB II-es baranyai focirangadót, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a PMFC-t. A pályán is érezhető volt a feszültség, a pályán kívül pedig jó néhány pofon is elcsattant.
Mislenyi léptékkel rengetegen voltak kíváncsiak a két baranyai NB II-es labdarúgócsapat összecsapására, már elkezdődött a mérkőzés, amikor még hosszú sor kígyózott a lelátó előtt. Jó volt körülnézni a csinos kis stadionban, szinte mindenhol álltak-ültek szurkolók, ahol lehetett.
– Ilyen mérkőzésekért érdemes futballozni – jegyezte meg már a lefújás után, egy kis sörrel a kezében Lauer Norbert, a mislenyiek csatára. – Kár, hogy ilyenből csak egy van egy évben.
Érthető, hogy a támadó többet szeretne: csapata ugyanis némi meglepetésre megverte a bajnoki címről álmodozó PMFC-t. Pedig nem feltétlenül a hazaiaknak állt a zászló a kilencven perc során, a pécsiek ugyanis többet támadtak, több veszélyes helyzetük is akadt, de Antal Sándor kiváló napot fogott ki a kapuban. Amíg pedig a vendégek elpuskázták lehetőségeiket, Bene Ferenc együttese sokkal hatékonyabbnak bizonyult.
A pályán egyébként tapintható, hallható volt a feszültség, mindkét oldalon hangosan bíztatták egymást a játékosok, és bizony a keménykedés sem hiányzott – szerencsére Arany játékvezető jól bíráskodott. Gyánó Szabolcs például furcsa párbajt vívott Antallal, rendre oda-odaszólt neki, bosszantotta, aminek a kapus nem túlzottan örült.
A pályán kívül a lefújás után szabadultak el az indulatok, a néhány tucatnyi pécsi B-közepes állítólag nekirontott a biztonsági cég embereinek, amiből parázs verekedés alakult ki. Az egyik pécsi srácot nagyon helybenhagyták, több szemtanú is állította, hogy bizony még a földön fekve is jócskán kapott, pedig erre már semmi szükség nem lett volna.
Ha pofont nem is, viszont hatalmas szitokáradatot kapott a PMFC vezetőedzője, Botos Antal, akit több mint fél órával a lefújás után is csak rendőrsorfal mögött lehetett kimenekíteni a stadionból. Nem biztos, hogy sokáig kell szidniuk a trénert: csapata immár hét ponttal van lemaradva az éllovas Gyirmóttól, így egyre kisebb a valószínűsége, hogy ebből feljutás lesz. Ráadásul Kozármislenyben sokan már arról beszéltek, hogy a nemrég még a Haladásnál dolgozó Csertői Aurélt szemelte ki a pécsi klub vezetősége." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2009. október 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése