1999. november 7., vasárnap

1999. november 6. Pécsi MFC - Érdi Sport 4-2 (1-1)

Pécsi MFC - Érdi Sport 4-2 (1-1)
1999. november 6. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 16. forduló. 2.000 néző.

Toldi (jobbra, pirosban) ismét duplázott
Vezette: Kéri.
Góllövők: Puskas 32', Varga Endre 70', Toldi 79' és 85' illetve Bernáth 38', Nagy P. 72'
Sárga lap: Bernáth (92. perc, buktatásért).
Szögletarány: 5-1 (1-1). 

PMFC: Sólyom - Dienes, Varga Ernő, Barna - Toldi (Kovácsevics -, 88. perc), Márton (Berdó, 71. perc), Puskas, Varga Endre, Kardos - Gera (Lantos, 82. perc), Kolarics. Edző: Szapor Gábor. 

Érdi Sport: Elbert - Mérei, Ócsai, Kult - Némethi, Vaskó, Gyura, Bernáth, Németh R. - Nagy, Gyurcsányi. Edző: Kozma Mihály. 

Krónika:
32. perc: Puskas remekül passzolt Gerához. A középpályás három pompás csellel szétzilálta az érdi védelmet, majd 7 méterről, jobbról kapura emelt. Talán gól lett volna belőle, de a berobbanó Puskas inkább közelről a hálóba bombázott (1-0). 
38. perc: A védők, és a pécsi kapus kissé elméláztak. Nem úgy Bernáth, aki Barna mellett lecsapott a labdára, a 16-oshoz közel. Kapura húzott, majd Sólyomot kicselezve, 6 méterről, estében, jobbról a hálóba lőtt (1-1). 
70. perc: Gera középen tört előre, majd kiugratta Varga Endrét, a bal oldalon. A kínálkozó helyzetet Varga Endre kihasználta, 12 méterről, a bal felső sarokba bombázott (2-1). 
72 perc: Nagy P. a leshatáron kapott egy labdát. Kilépett a védők közül, majd 10 méterről a bal alsó sarokba bombázott (2-2). 
79. perc: Egy jobbról beívelt szöglet után a vendégvédők röviden szabadítottak fel fejjel. Toldi nem tétovázott, hanem 6 méterről, kapásból az érdi kapuba lőtt (3-2). 
85. perc: Pécsi szabadrúgás szállt a kapu elé, ami szögletszerű beívelés volt. A védők hátán akadt el a mentésnek szánt fejes. A leperdülő labdát Toldi négy méterről vágta a léc alá (4-2). 

Érdemes volt...

(A Pécsi MFC együttese - közös megegyezéssel - szerződést bontott Plókai Mihállyal. Nyáron Demecserből igazolt, de korábban az élvonalban is megfordult csatár teljesítményével senki sem volt elégedett. Sem a klub, sem a játékos.) 
Az érdiek összesen tizenhárom játékossal érkeztek. A két csere közül az egyik kapus volt. Mégis, amíg bírták az iramot, kétszer is egyenlíteni tudtak. 
A pécsiek legnagyobb dicsérete az, hogy ez sem törte meg a lendületüket. Talpra tudtak állni, mert nem csüggedtek egy pillanatig sem. Ezzel sorrendben ötödször nyertek, amire már nagyon régen volt példa utoljára. Ehhez a teljesítményhez pedig semmilyen további magyarázat nem szükséges. Az már legyen az ellenfelek dolga, miért nincs cseresoruk, pénzük, szerencséjük. Ha a PMFC botladozásai után jogos volt a feddés, akkor most a taps is kijár a játékosoknak, no meg az edzőnek. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - A csapatom ma is mindent megtett a győzelemért. Természetesen egy ilyen hosszú sorozat közben az ellenfelek igyekeznek megakadályozni minket abban, hogy begyújtsuk a három pontot. Lehet, 
hogy a játékban még voltak kisebb üresjáratok, de az biztos, hogy továbbra is sokat dolgozunk minden egyes örömteli pillanatért. 
Kozma Mihály: - Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez. 

(Dunántúli Napló, 1999. november 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése