1999. október 31., vasárnap

1999. október 30. FC Cegléd - Pécsi MFC 2-3 (1-1)

FC Cegléd - Pécsi MFC 2-3 (1-1)
1999. október 30.  Cegléd, NB I. (másodosztály), 15. forduló. 500 néző.

Toldi duplázott
Vezette: Jenei.
Góllövők: Szabó T. 44', Kané 73' illetve Kolarics 30', Toldi 56', Toldi 68'.
Sárga lap: Petrók (reklamálásért, 13. p.), Szabó T. (reklamálásért, 17. p.), Varga Endre (Kiss P. visszahúzásáért, 45. p.). Schlachtovszky (Puskás buktatásáért, 47. p.,) Kiss P. (Varga Endre letalpalásáért, 62. p.), Földvári (Babai buktatásáért, 82. p.), Gligorovics (Puskás visszahúzásáért, 88. p.), Farkas (Kardos felvágásáért, 89. p.). 
Kiállítva: Földvári 82'.

Cegléd: Kiri - Bagi (Farkas, 65. p.), Petrók, Balogh, Bujáki (Gligorovics, 70. p.) - Kiss P., Schlachtovszky (Babai, 61. p.), Besserman, Szántó - Kané, Szabó T. Edző: Vágó Attila.

PMFC: Sólyom - Földvári - Varga Ernő, Sipos - Toldi, Dienes, Varga Endre (Hudák, 85. p.), Puskás, Kardos - Gera (Barna, 42. p.), Kolarics (Berdó, 54. p.). Edző: Szapor Gábor.

Krónika:
30. p.: Puskás jobbról játszott középre, a hazai 16-oson belül Besserman és Petrók olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy Kolarics elvette tőlük és 10 méterről a jobb sarokba küldte (0-1).
44. p.: Szabó T. 24 méterről szabadrúgásból ballal csavart a bal alsó sarokba (1-1).
56. p.: Varga Endre bal oldali szögletéből a rövid sarokra berobbanó Toldi az 5-ösről fejelt a jobb sarokba (1-2).
68. p.: Toldi a 16-os vonalon befordult Petrók mellett, majd a jobb sarokba helyezett (1-3).
73. p.: Farkas jobb oldali beadására Sólyom késve érkezett, Kané elvitte mellette a labdát, és az üres kapuba vágta (2-3).
82. p.: Földvári leterítette Babait, amiért sárga lapot kapott, de miután megjegyzést is tett a játékvezetőre, Jenei a pirosat is felmutatta.


Nehezen találták igazi önmagukat a csapatok, a sok szabálytalanság ártott a színvonalnak. A mezőny legapróbbja - és aztán a legjobbja Varga Endre vitt először ötletet a vendégek játékába, míg a ceglédiek bal oldali támadásokkal kísérleteztek. Egységesebbnek és szervezettebbnek tűnt a Pécs, nagyobb lelkesedése pedig a vezetéshez is elég volt. Szabó T. szabadrúgásgólja jó időben érkezett a pályaválasztó számára, hiszen éppen a szünet előtti pillanatban ébresztette újra a reményt a második félidőre. Abban átszervezett középpályássorral próbálkozott a Pécs, csatársorába pedig Kardos lépett följebb Kolarics párjaként. Toldi szemfüles fejesgólja állandó cserékre kényszerítette Vágó Attilát. 

Mestermérleg:
Vágó Attila: - Amíg nem játszunk jól, addig csak álom marad a győzelem. Az akarattal ugyan nincs gond, de a teljesítmény elmarad az igényektől.
Szapor Gábor: - Minden elismerésem a csapaté, mert rendkívül fegyelmezetten, végig koncentráltan és ezen a mécsesén jól is játszott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése