1999. január 17., vasárnap

1999. január 16. Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 3-3 (2-2)

Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 3-3 (2-2)
1999. január 16. Székesfehérvár, edzőmérkőzés. 500 néző.

Aczél Zoltán visszatért
Vezette: Nagy.
Góllövők: Waltner 3, ill. Calin, Sylla, Pálfi. 

Videoton (1. félidő): Mitring - Mester, Csordás, Bobory, Kellner - Szalai, Győrök, Vancsa, Zsivóczky - Waltner, Róth. (2. félidő): Milinte - Tóth A., Urbonas, Mester, Kellner - Máriási, Szalai, Lázár. Graber - Waltner, Zsivóczky (Györök). Edző: Verebes József

PMFC, 1. félidő: Tarlósi - Dienes, Aczél, Czeininger - Kovácsevics, Farkas, Sylla, Calin, Capatina - Kardos, Kovács. 
2. félidő: Sólyom - Dienes, Aczél (Czeiniger), Varga E. - Kovácsevics, Toldi, Lantos, Calin, Vajda - Capatina, Pálfi. Edző: Bozai Gyula. 

Waltner mesterhármasával

Bár sok szurkolót a kíváncsiság (kik az új labdarúgók?) csalt ki a Sóstói stadionba, a Videoton első előkészületi mérkőzésére érkezők csalódtak: egyetlen kivétellel csak az őszi csapat játékosait láthatták a pályán. Horváth Csaba ugyanis sérülés miatt nem játszott, valamint a két fiatal, Fogarasi Gergely és Szilágyi László sem lépett pályára, mivel az edzésen húzódást szenvedett. 
A Videoton FCF elnöke, dr. Bérces László arról számolt be, hogy Horváth Attila új klubja, az NB Il-es Hévíz kifizette a labdarúgó vételárát, Lukács Zoltán már Siófokon edz, de csak akkor igazolhat a Balaton-partiakhoz, ha a fehérváriak erősítési tervei valóra válnak (többek között Nagy Lajos visszaszerzése a Gázszertől). Mivel sok játékosa van a Videotonnak, a vezetők a szombati ellenfél, a PMFC képviselőivel is beszélgettek néhány labdarúgó kölcsönadásáról vagy végleges eladásáról. A vendégcsapat vezetői a találkozó után Drágán Puskással tárgyaltak. Aczél Zoltánnal pedig már meg is egyeztek... A PMFC leigazolta a 32 esztendős középhátvédet, aki 1996-ban már játszott Pécsett, leg
utóbb pedig Ausztriában szerepelt. A pécsieknél négy egykori fehérvári labdarúgó (Varga Ernő, Toldi Gábor, Pálfi László, Vajda Gusztáv) is pályára lépett. Bozai Gyula edző egyelőre teszteli őket, és reméli, hogy mindannyian megfelelnek, bár Varga áprilisban Finnországba kíván visszatérni, míg ha Vajdáról kiderül, hogy szabálytalanul szerepelt az ősszel a balatonföldvári csapatban, minden bizonnyal eltiltás vár rá. 
Verebes József együttesében pályára lépett Alekszander Graber, a 27 éves ukrán középpályás is. Ő próbajátékon szerepelt Fehérvárott. A múlt idő oka: a találkozó után a vezetőedzőnek az volt a véleménye, hogy a futballista nem alkotott maradandót, ezért nem foglalkoznak vele tovább. A Videoton legközelebb szerdán 14 órakor Sárváron vendégszerepel. 

(Nemzeti Sport, 1999. január 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése