1998. november 29., vasárnap

1998. november 28. Pécsi MFC - 1. FC Nagykanizsa 3-3 (1-1)

Pécsi MFC - 1. FC Nagykanizsa 3-3 (1-1)
1998. november 28. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 500 néző.

Calin parádés gólt lőtt
Vezette: Hosszú (Sóthy, Krista).
Góllövők: Kovács F. a 14., Calin a 61., Kardos a 83. illetve Horváth Gy. a 25. és 65., Mitrovics (11-esböl) a 64. percben.
Sárga lap: Mitrovics (buktatta Kutast, 35. p.), Kiss (felvágta Gerát, 50. p), Horváth Z. (buktatásért, 57. p.), Kutas (kezezésért, 64. p.), Agics (Gera buktatásáért, 88. p.). 
Szögletarány: 1-6 (0-5).

PMFC: Sólyom - Dienes, Foki, Kutas - Farkas N. (Czakó, 72'), Gera, Lantos (Czeininger, sz.), Calin, Orlovics - Kovács F., Kardos. Edző: Bozai Gyula. 

1. FC Nagykanizsa: Czigóth - Himics, Kenéz  Pálfi (Pulai, sz.) - Agics, Kovács L., Horváth Z. (Farkas J., 73'), Kiss, Crnomarkovics - Mitrovics, Horváth Gy. Edző: Keszei Ferenc. 

Krónika:
(Egy busznyi szurkoló érkezett Nagykanizsáról Pécsre, végig bírták hangerővel, lelkesen biztatták a kedvenceiket.) 
14. perc: Gera beadását Kovács F. 7 m-ről, fejjel a kapu jobb oldalába küldte a labdát (1-0). 
25. perc: Horváth Z. szabadrúgást ívelt be balról, Horváth Gyulára senki sem vigyázott, és a vendégek csatára 6 m-ről a bal alsó sarokba fejelt (1-1) 
61. perc: Calin 22 m-ről szépségdíjas gólt lőtt a bal felső sarokba (2-1). 
64. perc: Horváth Gy. átadásába a 16-oson belül a földön fekvő Kutas kézzel beleért. Hosszú játékvezető szándékosnak minősítette a kezezést, amiért 11-est adott.  Azt Mitrovics úgy lőtte a kapuba, hogy a labda a bal kapufa tövéről pattant a hálóba (2-2). 
65. perc: Horváth Gy. kiugrott, és a kifutó Sólyom felett, 9 m-ről a kapu közepébe ívelt (2-3). 
83. perc: Czakó a jobb oldalon, az alapvonal közelében megelőzte Czigóthot, aztán jobbról beemelt, és Kardos a túlsó kapufánál, 2 lépésről a jobb alsó sarokba kotorta a labdát (3-3). 

Kétszer vezetett a PMFC, mégsem tudott nyerni, mert a védelmét eléggé könnyen zavarba lehetett hozni. Viszont dicséri a pécsi fiatalokat, hogy 2-3-nál sem adták fel, nagy hajrába kezdtek, ennek jutalma lett az egy pont. Akkor nagyon jól játszottak Geráék, az utolsó negyedórában lázba hozták a kis számú közönségüket. 
A Nagykanizsa túlságosan is könnyedén vette a mérkőzést, mintha egy kicsit lebecsülte volna az ellenfelet, erre pedig majdnem ráfizetett, hiszen a hazaiaknak 3-3-as állásnál volt még egy gólszerzési lehetőségük, ám azt Dienes kihagyta. 
Aki kint volt az idényzáró mérkőzésen, az jól szórakozott. Látott hat gólt (köztük egy gyönyörűt, Calinét), megnézhette az NB I. élcsoportjába tartozó Nagykanizsát, és elgondolkodhatott azon, hogy miért is szerepelt ősszel gyengén a PMFC, mint amennyit eddig nyújtott.

Mestermérleg:
BOZAI GYULA: - Nagyon örülök az edzőkollegám gratulációjának, Keszei Ferenc elismerte, hogy nem érdemeltek volna győzelmet. A mi csapatunk sokra hivatott, és ezt tavasszal be is fogjuk bizonyítani. 
KESZEI FERENC: - Fordulatokban gazdag mérkőzés volt, három-kettes vezetésünknél azt hittem, hogy megnyertük a találkozót. De mivel a Pécs a meccs nagyobb részében jobban játszott mint mi, igazságos eredmény született. 

(Dunántúli Napló és Nemzeti Sport, 1998. november 29.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése