2004. április 11., vasárnap

2004. április 10. Pécsi MFC - Zalaegerszegi TE 1-3 (1-2)

Pécsi MFC - Zalaegerszegi TE 1-3 (1-2)
2004. április 10. Pécs, PMFC-stadion, NB I., 23. forduló. 500 néző. 

Kulcsár és a PMFC is megroggyant
(Dunántúli Napló, 2004. április 11.)
Vezette: Bede Ferenc (Gaál B., Heibl F.).
Góllövők: Kerekes Zs. 19' illetve Waltner 5', Gyánó 39', Sebők V. 90' (11-esből).
Sárga lap: Nagy L. (56. p., Kerekes fölrúgásáért), Vranjes (68. p., Babati lerántásáért), Pest K. (84. p., Král visszahúzásáért), Sipos (91. p., Szamosi lerántásáért). 
Szögletarány: 6-8 (6-4). 

PMFC: Németh G. - Bajúsz, Dienes, Gaál - Vranjes (Montvai, 71'), Sipos, Pavicsevics, Kulcsár (Erős, 52') - Pest K., Kerekes (Márton, 64 p.), Koltai. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Zalaegerszeg: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Nagy L. (Babati, 67'), Ljubojevics (Král, 82'), Balog, Koplárovics - Gyánó (Sabo, 58. p.), Waltner. Vezetőedző: Gellei Imre. 

KRÓNIKA:
5. p.: Kocsárdi középről emelte a labdát az ötös bal sarkánál érkező Waltner elé, aki a tétován kimozduló Németh mellett előrehajolva a jobb alsó sarokba fejelt (0-1). 
19. p.: Kulcsár húsz méterről vágta kapura a labdát, amelybe Varga Z. elvetődve még beletenye- relt, de a kipattanóra lecsapó Kerekes bal belsővel, öt és fél méterről, a már a földön nyújtózkodó kapus 
kezei között a bal alsó sarokba gurított (1-1). 
35. p.: Koplárovics beadása után Waltner lőtte a kapu közepébe a labdát, de a gólt Bede partjelzője intésére érvénytelenítette. (A szünetben megnézett tévéfelvétel tanúsága szerint nem volt les, de mint tudjuk, a bírónak nincs videója...) 
39. -p.: Ljubojevics ívelt hosszan előre a félpályától, Németh ugyan megindult a labdáért, de megtorpant és visszalépett, így Gyánó érte el a labdát, majd pár métert tolt rajta és egy igazítás után 12 méterről, ballal, középre a léc alá bombázott (1-2). 
61. p.: Csóka támaszkodott szabálytalanul a 16-osra betörő Koltai- ra, amiért Bede büntetőt ítélt. A liest Kerekes jobb belsővel magabiztosan méterekkel a kapu fölé vágta... 
91. p.: Sipos rántotta le a 16- oson belül Szamosit, a bíró egyből a 11-es pontra mutatott. Waltner a kapu közepébe bombázott, ám Bede újra rúgatta a büntetőt, mert szerinte valaki belépett a büntetőterületre. Waltner nem mert ismételni, így érkezett Sebők, aki kíméletlenül, a lécet is súrolva vágta a kapu közepébe a labdát (1-3). 

Az alsóházi nyitányon a még nyeretlen PMFC támadó szellemben és szerkezettel nyitott (Vranjes és Pest is előrébb húzódott a szokásosnál), ám a csúszós, vizes, sáros, sőt, a kezdőkör tájékán kimondottan mély pocsolyákkal tarkított pályához mégis a vendégek alkalmazkodtak gyorsabban, amit a hirtelen jött gól is mutatott - igaz, ehhez kellett Németh meglehetősen suta mozdulata is. 
A pécsiek harcosan, lelkesen, de sok hibával, kihagyott helyzettel futottak az eredmény után. 
A ZTE többnyire Waltnert kereste hosszú előreíveléseivel, támadói többször próbálkoztak távoli, lapos lövésekkel is, amelyek a vizes füvön eredménnyel kecsegtettek, de mindig akadt egy közbeakadó pécsi láb, amelyen lecsorogtak a labdák. A küzdő- szellemmel nem, a befejezésekkel ózonban annál több gondja akadt Nagy Tamás gárdájának, amelyet a „kieső” zóna elkerüléséért harcoló Zalaegerszeg ezúttal megérdemelten fosztott meg a három ponttól. (Dunántúli Napló, 2004. április 11.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Ma igazán megdolgoztunk a sikerért, sajnálom a játékosokat. Felmenteni azonban nem tudom magunkat, mert a tizenegyest és a százszázalékos helyzeteket be kell lőni. A ZTE nem érdemtelenül vitte el a három pontot. 
Gellei Imre: - A Pécs szervezetten, egységesen futballozott, ezért nagyon értékes a győzelmünk. Ezzel nyíltabb lett az alsóházi harc. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése