2012. október 28., vasárnap

2012. október 27. Szombathelyi Haladás - Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)

Szombathelyi Haladás - Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)
2012. október 27. Szombathely, Rohonci út. NB I. 12. f. 4500 néző.

Vezette: Vad II István (Tóth II. Vencel, Viszokai László – Bölcskei Balázs).
Góllövők: Kenesei 84’ (11-es) ill. Causic (75’).
Sárga lap: Rajos (66.), Kulcsár K. (71.), Kenesei K. (89.), illetve Csausics (24.), Zseljkovics (43.), Krejci (83.), Demjén (86.), Uzoma (88.).

Haladás: Rózsa – Búrány, Guzmics, Devecseri, Rajos – Nagy G., Kulcsár (Szakály A. 86’), Nagy D. (Ugrai 46’), Schimmer- Andorka (Kenesei K. 60’), Radó. Vez.edz: Artner Tamás.

PMFC: Dibusz – Horváth A., Causic, Krejci, Zeljkovic – Bodnár L., Wittrédi (Stojmirovic 60’), Uzoma, Demjén, Akassou (Nagy O. 79’) – Bajzát (Fodor 88’). Vez.edző: Supka Attila.

"Az időjárás nem volt túl kegyes sem a játékosokhoz, sem a szurkolókhoz, hiszen egy idő után eleredt az eső – éppen ezért le a kalappal a hazai drukkerek előtt, amiért ilyen sokan kíváncsiak voltak erre a meccsre. Amely nem sikerült különösebben színvonalasra: a csapatok inkább csak gyűrték-gyömöszölték egymást, s a második félidőben alig-alig akadt említésre méltó esemény. Annak ellenére is, hogy a két gól ekkor esett.
De vissza az elejéhez: a pécsiek vezetőedzője, Supka Attila láthatóan a biztonságra helyezte a fő hangsúlyt. A kezdőcsapatban ugyanis a középpályán helyet kapott Akassou, Uzoma és Horváth Adrián is, az öt sárga lapja miatt pihenő Okoronkwo helyére Demjén Gábor állhatott be, elöl pedig Grumics maradt ki, s Bajzát Péter mellé-mögé Wittrédi Dávid került. Sokra nem mentek az első félidőben a vendégek a Haladással, a házigazdák irányították a játékot, nekik volt több helyzetük, igaz, a végén Uzoma gólt lőhetett volna.
De nem tette meg, ezután pedig a nézőknek sokáig kellett várni egy izgalmas jelenetre. A hazai drukkerek nyilván nem olyasmiről álmodtak, amit aztán a 74. percben láttak: Bodnár szöglete után ugyanis Csausics talált a kapuba, vezetést szerezve a PMFC-nek. De túl szép lett volna, ha a piros-feketék zsinórban a harmadik idegenbeli bajnokijukat is megnyerik, nem sokkal később Krejci hozott össze egy büntetőt, amiből Kenesei Krisztián egyenlített.
Ha abból indulunk ki, hogy Szombathelyen nem rossz az egy pont, akkor elégedettek is lehetnénk. Ugyanakkor a PMFC-nek jelen helyzetében nem sokat ér a döntetlen – jó lett volna egy győzelemmel feljebb kapaszkodni a tabellán. Miután a Kaposvár nyert Diósgyőrben, megelőzte Supka Attila együttesét, amely viszont az iksszel maga mögött tartotta a Haladást." (bama.hu)
Nemzeti Sport. 2012. október 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése