2011. augusztus 28., vasárnap

2011. augusztus 27. Pécsi MFC - Lombard Pápa Termál FC 2-1 (2-1)

Pécsi MFC – Lombard Pápa Termál FC 2:1 (2:1)
2011. augusztus 27. Pécs, PMFC-st. NB I. 7. forduló, 3600 néző.

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Kis Zoltán – Varga László).
Gól: Horváth Zs 38’, Fröhlich 45’ ill. Ganugrava 12’.
Sárga lap: Gyánó, Horváth Zs., Todorovic ill Ganugrava, Présinger, Rodenbücher.

Nagy Olivér és Lovrencsics Gergő
forrás: Nemzeti Sport, 2012 augusztus 28.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovic – Pintér, Scepanovics – Horváth Zs. (Regedei Cs. 83’), Frölich (Andorka P. 80’), Nagy O. – Gyánó Sz. Vez.edző: Mészáros Ferenc.

Pápa: Szűcs Lajos – Nagy Sándor (Germán Tamás 65’), Rodenbücher István, Lasa Totadze, Présinger Ádám – Ganugrava, Horváth Levente (Zulevs 82’)– Lovrencsics Gergő, Varga Gábor (Szabó Zoltán 59’), Quintero – Ferenczi István. Vez.edző: Véber György.

"Némi meglepetésre a pécsi kezdőcsapatból ezúttal kimaradt a bal oldali védő, Törtei Tamás, aki így nem csaphatott össze a pályán barátjával, a Pápában futballozó Lovrencsics Gergővel. Szintén a kispadra szorult Bajzát Péter, a kétszeres gólkirály helyén Fröhlich Roland kezdett.
Nem a változtatásokon múlott, hogy nagyon gyenge első harminc percet produkáltak a pécsiek: az egész csapat rosszul futballozott. Hiányzott a kellő agresszivitás, a lendület, álmosan poroszkáltak Pintérék, nem csoda, hogy hozzájuk képest ügyes gyorsvonatoknak tűntek a pápaiak. Akik ki is használták az ellenfél gyengélkedését, 13 perc alatt négyszer lőttek kapura, s ebből egyszer Dibusz mögött landolt a labda.
Sokáig nem tűrte csöndben a hazai közönség az értékelhetetlen játékot, sokan hangos füttyszóval jelezték, hogy erre a pocsék produkcióra nem vevők. S mintha csak ez hiányzott volna: felébredtek a pécsiek, akik előbb Horváth Zsolt lövésével egyenlítettek, majd a félidő utolsó percében Fröhlich Roland góljával már a vezetést is megszerezték.
Hogy mi történt a Pápával, nem tudni, mindenesetre Véber György csapatára rá sem lehetett ismerni az első harminc perc után. Az addig labdabiztosan, ügyesen, türelmesen adogató vendégek elveszítették a fonalat, s a teljesítményükről sokat elárul, hogy a második félidőben Dibusz Dénesnek különösen nagy dolga nem is akadt. A Pécsett jól ismert Lovrencsics Gergő sem okozott gondot, a kezdőbe tett pécsi védő, Marovics levette a pályáról az ifjú csatárt.
Dibusszal szemben Szűcs Lajosnak azonban akadtak meleg pillanatai a második félidőben, ám sajnos a rutinos kapus minden hazai kísérletnél jól reagált. Gólt szerezhetett volna például Gyánó Szabolcs és Nagy Olivér is, de nem tudtak a hálóba találni. Bár természetesen kicsit bosszankodtak a pécsi szurkolók, azért nagyon nem keseredtek el, mert a vendégek sem tudtak gólt szerezni, így pedig maradt a 2-1, ami azt jelentette, hogy a PMFC megszerezte ötödik győzelmét is az NB I-ben." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2011. augusztus 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése