2011. június 12., vasárnap

2011. június 11. Pécsi MFC - Veszprém FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC – Veszprém FC 1-0 (1-0)
2011. június 11. Pécs, PMFC-st. NB II. Nyugati cs. 30. f. 4.000 néző.

Vezette: Bölcskei Balázs (Kis Zoltán, Szalai Dániel). 

Góllövő: Gyánó 21’.
Sárga lap: Lantos (57.), ill. Grósz (34.), Czvetkó (60.).


Bajnokcsapat! foto: bama.hu
PMFC: Dibusz – Fodor, Lantos, Todorovics, Törtei – Godslove, Nagy J., Sztyepanovics, Wittrédi (Schultz, 68.) – Nagy O. (Regedei, 90.) – Gyánó (Horváth Zs., 24.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

Veszprém: Varga – Grósz, Hegedűs, Lang (Kollár, 82.), Leitold – Zsömlye (Czvetkó, a szünetben), Molnár, Garai, Finta P. (Ihász, a szünetben) – Nowothny, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila.

"Győzelemmel búcsúzott az NB II-től a PMFC, miután egy nem túl magas színvonalú találkozón legyőzte a Veszprém együttesét. Vágó Attila tanítványai végig derekasan küzdöttek, de egy percig sem volt kérdéses, melyik csapat az erősebb.
Végül Gyánó szezonbeli 18. gólja döntött a 3 pont sorsáról. A mérkőzés után a játékosok és a vezetők Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől vehették át az aranyérmeket – vastaps kíséretében. A PMFC júliustól szerepel az NB I-ben, de a közönség már a mai találkozón is élvonalbeli meccshez méltó, fantasztikus atmoszférát teremtett az újmecsekaljai stadionban.
Mindenki ünnepre készült, hiszen a PMFC már az előző fordulóban bebiztosította elsőségét, így a szombati bajnokinak nem volt különösebb tétje. A B-közép pedig, ahogy ígérte, kitett magáért. A kezdősípszó előtt szakajtónyi pénztárszalag repült be a pályára, volt némi piros-fekete füstbemutató is, és persze éneklés, buzdítás, ahogy csak a csövön kifért – igazi futballhangulat uralkodott a stadionban. Végre!
A díjátadó után a PMFC együtt ünnepelt a pályára rohanó szurkolókkal (fotó: Borbás Mátyás)
Így gondolták a drukkerek is, derült ki a kerítésre feszített drapériáról: „Négy év sötétség után újra a fényben!” Egy lelátói hang pedig egyenesen a mennyországban látta már a PMFC-t, amikor szétkürtölte: „Jövőre jön a Manchester!”
A Manchester még nem jön jövőre, de a Fradi, az Újpest, a Videoton, vagy éppen a Debrecen igen. Vagyis újra élvonalbeli csapatokat láthatvégre vendégül a pécsi együttes, s amint a lelátón ünneplők számából kiderült, van is erre igény Pécsett: szeretik az emberek a (jó) futballt.
A játékosok pedig nem okoztak csalódást, egy góllal megverték a Veszprémet (azt az egyet természetesen Gyánó Szabolcs rúgta, akiből szívesen faragtak volna társai gólkirályt, ám sérülése miatt korán le kellett cserélni), majd a lefújás után átvehették az érmeket az MLSZ elnökétől, Csányi Sándortól, hogy aztán kicsit később már együtt ünnepeljenek a pályán a berohanó több száz szurkolóval. Zúgott a „Csak a Munkás!”, és az „Ez a Munkás!” rigmus, ömlött a pezsgő a játékoskijáróban. Mészáros Ferenc együttese örömtáncot járt, megérdemelten: feljutott a csúcsra.
A mérkőzést záró fogadáson a távozó Lovrencsics Gergő elárulta, nagyon élvezte az ünneplést. Gyánón egyáltalán nem látszott, hogy bánkódna a gólkirályi cím miatt, Törtei Tamás pedig kérdésünkre, hogy mi is az a vörös ital a poharában, kaján vigyorral válaszolta: „V-vitamin!” Majd mutatta a jelet hozzá: V, mint Victory!
A buli a fogadás után még folytatódott a városban. Minél gyorsabban ki kell magukból tombolni a feszültséget a játékosoknak, mert nem sok szabadságuk lesz: jövő hétfőn már kezdődik a felkészülés – az NB I-re!" (bama.hu)

Végeredmény:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése