2005. október 2., vasárnap

2005. október 1. Pécsi MFC - Rákospalotai EAC 4-0 (0-0)

Pécsi MFC - Rákospalotai EAC 4-0 (0-0)
2005. október 1. Pécs, PMFC-stadion, NB I., 7. forduló. 1.500 néző.

Vezette: Gergely Sándor (Varga II. L., Szalai).
Horváth Gyula lekötötte a védők figyelmét
(Nemzeti Sport, 2005. október 2.)
Góllövők: Kulcsár 49', Tarcsa 52' és 76', Pavicsevics 90'.
Sárga lap: -

PMFC: Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos J. (Lantos 60'), Pavicsevics, Balaskó, Kulcsár (Sipos N. 70') - Horváth Gy., Tarcsa (Bajúsz 77'). Szakmai ig.: Keszei Ferenc.

REAC: Farkas B. - Kovács B. (Németh T. 62'), Virágh T. (Csopaki 81'), Szirtesi, Horváth G., Sallai (Nagy G. 73') - Fekete L., Kapcsos, Somorjai - Török, Nyerges. Vezetőedző: Urbán Flórián. 

MECCSKRÓNIKA:
11. perc: Horváth Gábor a tizenhatoson belül az ellenfél játékosához, Sipos Jánoshoz passzolt. A pécsi középpályás ezen annyira meglepődött, hogy jobbról rosszul gurított középre, ezzel odalett a gólszerzési lehetőség. 
17. perc: Szabados előreívelése után az ötösnél Horváth Gyula nem érte el a labdát, amely még így is veszélyes lehetett volna, de végül fél méterrel elsuhant a bal kapufa mellett. 
26. perc: Balaskó 25 méterről, a balösszekötő helyéről ballal nagy lövést eresztett meg, Farkas Balázs vetődve, a bal felső sarok elől szögletre ütötte a labdát. 
39. perc: A vendégvédők röviden szabadítottak fel, Sipos János a 16- os vonaláról jobbal a kapu fölé lőtte a labdát. 
49. perc: Sipos János lábára lövés közben Kapcsos rátartott, amiért szabadrúgás járt. Kulcsár 22 méterről ballal, laposan a sorfal mellett a jobb alsó sarokba csavarta a labdát. 1-0 
52. perc: Horváth Gyula átadásával Balaskó megiramodott a bal oldalon, középre gurított, és Tarcsa két méterről, jobbal, az üres kapuba pofozta a labdát. 2-0 
76. perc: Virágh Tibor a 16-os vonalánál nem tudott felszabadítani, Tarcsába rúgta a labdát, aki kapura húzott, és jobb belsővel, tíz méterről, a bal alsó sarokba helyezett. 3-0 
90. perc: A REAC-védők közösen ügyetlenkedtek, Pavicsevics lecsapott a labdára, és 14 méterről jobbal a jobb alsó sarokba bombázott. 4-0 

Noha a REAC hat forduló alatt szerzett egyeden pontja sok mindent sejteni engedett, a sárga-kékek minden várakozást alulmúltak a Pécs elleni találkozó első félidejében. A hazaiak tudniillik sokszor úgy passzolgattak az ellenfél tizenhatosának előterében, hogy Urbán Flórián játékosai azt sem tudták, hol a labda. Sajnos a labdabirtoklásról százalékos kimutatást nem tudtunk végezni, de vélhetően megdöbbentő adatot rögzíthettünk volna. 
Az igazsághoz hozzátartozik: Urbán Flórián láthatóan arra törekedett, hogy együttese ne kapjon gólt, kapott már eleget, az első hat forduló során összesen tizennégyet. A biztos bekkelés érdekében az egész csapat behátrált, nemritkán Nyerges Krisztián egyedül strázsált a kezdőkörben, miközben a többiek szinte csak nyomoztak a labda után. Más kérdés, hogy a pécsiek is szerény képességűek, mezőnyfölényüket ekkor még képtelenek voltak gólra váltani. 
Az idő előrehaladtával aztán Somorjai Tamásék fokozatosan előrébb merészkedtek kapujuk előteréből, a szünet előtt nem sokkal már helyzetük is akadt, de igazán csak annak örülhettek, hogy a játékrészt megúszták kapott gól nélkül. 
Mindez a szurkolókat egyáltalán nem vigasztalhatta, mert így kifejezetten unalmas első félidőt láthattak. 
Két perc - két gól. 
A második félidőben előbb egy trükkös szabadrúgás és Farkas Balázs kapus bizonytalansága után került a REAC kapujába a labda, majd a vendégek túlzott vehemenciája bosszulta meg magát. Ahogy hátrányba kerültek, azonnal egyenlíteni akartak, kinyíltak, 
lekontrázták őket. A REAC játékosai tudnak rendszerben futballozni, igyekeznek betartani az edzői utasításokat, de amikor „kizökkentik őket”, kész, mindennek vége. 
A kapott gól után elindult ész nélkül előre a REAC, és még a második pécsi találat sem volt eléggé figyelmeztető jel. A védekezést teljesen feladta a fővárosi csapat, csak ment előre, aminek az lett a vége, hogy a Balaskó Iván irányította pécsi támadósor sorozatban vezette veszélyes ellenakcióit A laza védekezés eredményezte a harmadik pécsi gólt is, igaz, ekkor már teljesen szétesett a REAC. Farkas Balázs kapusként felháborító luftot rúgott - szerencséjére Horváth Gyula szintén ügyetlenül kihagyta a helyzetet -, Virágh Tibor pedig olyan suta mozdulattal szabadított fel, hogy voltaképpen gólpasszt adott Tarcsa Bencének. Ezzel még nem volt vége, az utolsó percben Csedomir Pavicsevics megadta a kegyelemdöfést. 
Hogy a pécsiekről kevesebb szót ejtettünk, annak az az oka, hogy Keszei Ferenc szerkezetileg nem sokat újított Ott Józsefhez képest, bizonyára időre van még szüksége. (Nemzeti Sport, 2005. október 2.)

MESTERMÉRLEG:
Keszei Ferenc: Tudtuk, ezt a meccset egy félidő alatt nem lehet megnyerni. Az első félidőben a REAC egyenrangú ellenfél volt, noha mi többet birtokoltuk a labdát. A fordulás után a szerencse is mellénk állt, de ezért meg is dolgoztunk. 
Urbán Flórián: Hét perc alatt lerendeztük magunkat. Szimpatikus csapat lehetünk, hiszen a halottakat is képesek vagyunk feltámasztani: az ellenfelekkel sorozatban rúgatjuk a gólokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése