2005. szeptember 25., vasárnap

2005. szeptember 24. Vasas SC - Pécsi MFC 3-0 (1-0)

Vasas SC - Pécsi MFC 3-0 (1-0)
2005. szeptember 24. Budapest, Illovszky-st., NB I., 6. forduló. 3.000 néző.

Gyánó tarthatatlan volt
Vezette: Vad II. István (Erős G., Tóth I.)
Góllövő: Gyánó Szabolcs 32' 78' (11-es), 93'.
Sárga lap: Völgyi (sípszó utáni labdaelrúgásért) a 41., Sipos N. (Balog Zs. buktatásáért) az 57., Szögedi (Majoros felrúgásáért) a 77. percben.

Vasas: Németh G . - Balogh Zs., Salamon, Tóth A., Elek - Rósa H. (Janjics 79'), Fűzi K., Zováth, Völgyi - Lázok (Majoros 72'), Gyánó. Vezetőedző: Egervári Sándor.

PMFC: Herbert - Schindler, Dienes, Bajúsz, Szekeres Zs. (Sipos N., sz.) - Sipos J., Pavicsevics, Szabados (Szögedi 61'), Kulcsár Á. - Balaskó, Horváth Gy (Andorka 82'). Vezetőedző: Ott József.

MECCSKRÓNIKA:
7. perc: Lázok jobb oldali beadása után Fűzi hat méterről, estében jobbal centikkel pörgette a léc fölé a labdát. 
10. perc: Sipos vezetgette a labdát a Vasas térfelén, majd húsz méterről jobbal laposan lőtt, Németh Gábor kiejtette a labdát, amelyre Szabados reagált a leggyorsabban, de 12 méteres, ballábas lövését hárította a kapus, majd Kulcsár Árpád 11 méterről ballal fölé lőtte a labdát. 
12. perc: Fűzi végzett el szabadrúgást a bal oldalról, középre ívelését 
követően Tóth András hét méterről kapura csúsztatta, Herbert pedig bravúrral a léc fölé ütötte a labdát. A jobb oldali szögletet Völgyi ívelte a hosszú oldalra, az érkező Tóth András hat méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, Vad II István azonban - vélhetően a kapus akadályozása miatt - érvénytelenítette a találatot. 
24. perc: Szabados buktatta Rósát harminc méterre, kissé balra Herbert kapujától. A szabadrúgást Lázok végezte el, jobblábas lövése kis híján a léc alá vágódott, de Herbert szögletre mentett. 
32. perc: A kezdőkörből Salamon passzolt a jobbösszekötő helyén álló 
Rósához, aki befele indult, elvitte a labdát három védő mellett, Gyánóhoz passzolt, aki tolt egyet a labdán, majd 18 méterről ballal úgy lőtt a jobb felső sarokba, hogy a labda a lécet és a kapufát is érintette. 1-0 
47. perc: A félpályáról Salamon indította Gyánót, aki jól fedezte a labdát Dienes ellenében, majd 15 méterről ballal a jobb oldali kapufát találta el. 
76. perc: Húsz méterrel Herbert kapujától Fűzi ívelt Gyánóhoz, aki tíz méterről jobbal lőtt, a labda megpattant Bajúszon, de Herbert így is hárítani tudott. 
78. perc: Az ötös jobb oldali sarkánál Majoros csinált ballal egy lövőcselt, mire Sipos János buktatta őt: 11 -es! A büntetőből Gyánó jobbal a jobbra vetődő Herbert mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 2-0 
89. perc: Pavicsevics végzett el szabadrúgást 30 méterről, a kapu jobb oldalába tartó labdát Németh Gábor szögletre ütötte. 
93. perc: Majoros passzolt Völgyihez, aki indította a leshatáron kilépő Gyánót, ő pedig rávezette a labdát Herbertre, majd 12 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 3-0 

Az elmúlt fordulóban mindkét csapat magabiztos győzelmet aratott, így azt lehetett várni, hogy a Fáy utcában a két jó formában lévő együttes izgalmas találkozót vív majd. Ami a Vasast illeti, a piros-kékek a korábbi három hazai összecsapásukon kétszer is pont nélkül maradtak, vagyis nem lehetett azt állítani, hogy az Illovszky Rudolf Stadion jelenleg oroszlánbarlangnak számítana. Igaz, a pécsiek sem lehetnek büszkék az idegenbeli mérlegükre, ugyanis bármilyen hihetetlen, az Ott József által irányított gárda a tavalyi bajnokságban egyszer sem tudott vendégségben három ponttal gazdagodni, és a most zajló versengésben sem sikerült ez... 
Hazai fölényt hozott a mérkőzés első negyedórája, köszönhetően elsősorban az igencsak agilisan futballozó Lázok Jánosnak. Az egykori békéscsabai labdarúgó a támadósorban kezdte a mérkőzést, Gyánó Szabolcs ékpárjaként, később azonban kikerült a középpálya jobb oldalára, majd még az első 45 percben újból fellépett támadónak. Mivel a látogatók túlzottan nagy területet hagytak neki, érvényesítem tudta remek technikai felkészültségét, igaz, azt is el kell mondani, hogy egy-egy remek megoldás után olykor gyermeteg hibával rontotta le saját teljesítményét. 
Az első félidőben egyébként a Pécs egyetlen lehetőséget leszámítva semmi veszélyt nem jelentett Németh Gábor kapujára. Apropó, Németh Gábor: a kapus tavaly még a pécsiek alkalmazásában állt, sőt toronymagasan a legjobb labdarúgója volt a baranyai gárdának. Noha az első játékrészben nem sok dolga akadt, egyszer, Sipos János lövésénél hibázott, és pillanatokkal később ugyan bravúrral tette jóvá korábbi kihagyását, előtte akár gólt is kaphatott volna a Vasas. De nem kapott, majd félórai futballt követően némileg váratlanul előnyhöz jutott a házigazda. Rósa Henriket az elmúlt időszakban sokat kritizálták az angyalföldi szimpatizánsok, ezúttal azonban a régi szép napjaira emlékeztetve remekül szolgálta ki a védők által túlságosan magára hagyott Gyánó Szabolcsot, a hazaiak gólfelelőse pedig talán az év találatát szerezte. 
A fordulást követően továbbra is a Vasas maradt támadásban, és ha Gyánó Szabolcs nem ront ziccerben, már rögtön a játékrész elején eldőlhetett volna a három pont sorsa. A támadó azonban rontott, és ekkor még reménykedhetett az a néhány pécsi szimpatizáns, aki ott volt a stadionban, hogy csapatuk esetleg egy kósza lövéssel kiegyenlít. Azt ugyanis el kell mondani, hogy a Pécs támadófutballja rendkívül vérszegény volt ezen a találkozón, Horváth Gyula és Balaskó Iván alig-alig volt játékban, a középpályások jobbára, csak romboltak, és így bizony szinte lehetetlen idegenben pontot szerezni. Nem brillírozott a Vasas sem, azonban az angyalföldi csapatban jól láthatóan labdabiztosabb futballisták játszottak, mint a Pécsben. Egy pillanatig sem lehetett azt érezni a Vasas első gólját követően, hogy a Pécs esetleg egyenlíteni tud, a piros-kékek pedig csak magukat okolhatják, hogy nem tették még fölényesebbé a sikerüket. (NS. 2005. szeptember 25.)

MESTERMÉRLEG:
Egervári Sándor: Komoly mezőnymunkát kellett végeznünk ahhoz, hogy feltörjük a szervezetten játszó Pécs védelmét. Örülök, hogy sikerrel jártunk.
Ott József: Rendkívül fáradtan mozogtak a futballistáink. Egyéni hibákból elkerülhető gólokat kaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése