2004. április 22., csütörtök

2004. április 21. Pécsi MFC - Lombard FC Haladás 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - Lombard FC Haladás 2-0 (1-0)
2004. április 21. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 25. forduló. 1.000 néző.

Koltai Tamás, a második gól szerzője
(Nemzeti Sport, 2004. április 22.)
Vezette: Erdős József (Szökrény, Lászlai).
Góllövők: Márton (11-esből) 33', Koltai 71'.
Szögletarány: 6-0 (4-0).
Sárga lap: Vranjes (49.), Pavicsevics (60.), ill. Czeglédi (16.), Szabó Z. (66.). 

PMFC: Herbert - Sipos, Dienes, Szekeres, Vranjes - Pavicsevics, Erős (Montvai, 70.), Berdó, Márton (Szabados, 63.) - Koltai, Kerekes (Kulcsár, 53.). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Haladás: Tóth I. - Farkas, Jagodics, Balaci, Tóth P. - Kincses (Kozmor 57.), Szabó Z., Czeglédi (Tüske, 46.), Róth - Illés - Pekovics (Venczel, 61.). Vezetőedző: Tóth Bálint. 

KRÓNIKA:
25. p.: Szabó Zoltán szabadrúgásból, 23 méterről a jobb felső sarok mellé csavart. 
33. p.: Koltai tört be a tizenhatoson belülre, Balaci hátulról lerántotta, Erdős büntetőt ítélt. A 11-esből Márton a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). 
45. p.: Márton próbálkozott 20 méterről, a középre tartó labdát Tóth biztosan hárította. 
46. p.: Tóth Péter bombázott balról, 25 méterről az oldalhálóba. 
57. p.: Sipos lövése fél méterrel a kapu felett zúgott el. 
72. p.: Vranjes ívelt be jobbról szabadrúgásból, a hosszú saroknál érkező Koltai közelről, 4 méterről bólintott a jobb alsó sarokba (2-0). 
87. p.: A Haladás első igazi helyzete: Czeglédi 9 méterről lőtt kapura, ám Herbert magabiztosan védett. 
90. p.: Montvai pepecselt túl sokáig a vendégek 16-osán belül, majd ahelyett, hogy passzolt volna, közelről Tóthba vágta a labdát. 

A mérkőzés előtt Nagy Tamás vezetőedző úgy fogalmazott, ezúttal nem kell három gólt lőnie csapatának, elég lenne egy is, csak azzal nyerjen végre. A vendégek valószínűleg szintén nem gólzáporos meccsen akartak győzni, legalábbis ezt sejtette, hogy Tóth Bálint egyetlen csatárral, Pekoviccsal kezdett. Az első félóra rettentően unalmasra sikeredett, a hazaiakon látszott, hogy az utóbbi hónapok nyeretlenségi sorozata alatt megcsappant az önbizalmuk, így hiába támadtak többet, helyzetig nem jutottak. Balaci szabálytalansága után azonban Márton magabiztosan értékesítette a 11-est, s így a hazai edző által óhajtott egy gólt már az első félidőben megszerezte a PMFC. 
Szünet után sokáig nem változott a játék, a cserék sem segítettek, Tóth Bálint pedig hiába ordított, toporzékolt az oldalvonalon, játékosai semmit sem valósítottak meg elképzeléseiből. A hazaiak bő negyedóra után megérezték, a rettentő gyenge teljesítményt nyújtó Haladás ellen könnyedén begyűjthetik a három pontot, így előbb Vranjes bolondította meg néhány finom csellel Farkast, majd Koltai fejesgólja bebiztosította a győzelmet. A 2-0-ás vezetés után már láthatóan felszabadultabban, ötletesebben futballoztak a piros-feketék, helyzeteket is kialakítottak, ám Montvai az utolsó pillanatban ziccert hibázott. 
A PMFC győzelmével véget vetett nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatának, legutóbb még az őszi utolsó fordulóban, a Sopron ellen hazai pályán nyert Nagy Tamás együttese. (Dunántúli Napló, 2004- április 22.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Nagyon komoly munkát fektetett a csapat ebbe a mérkőzésbe, de a helyzeteket még mindig nem tudjuk rendesen kihasználni. 
Tóth Bálint: - Egy ajándék tizenegyes és egy szabadrúgás eldöntötte a találkozót, megérdemelten nyert a PMFC.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése