1997. október 19., vasárnap

1997. október 18. Pécsi MFC - Komlói Bányász SK 0-0

Pécsi MFC - Komlói Bányász SK 0-0
1997. október 18. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 13. forduló. 3.000 néző.

Jól zárt a komlói retesz
(Dunántúli Napló, 1997. október 19.)
Vezette: Szökrény (Böröczi, Gyarmati).
Sárga lap: Dömény (felvágta Romanek Jánost) a 14., Romanek J. (Gálffyt buktatta) a 36., Kovács (Kósa buktatásáért) az 55., Dienes (letalpalta Gálffyt) a 67., Azoitei (reklamálásért) a 75. percben. 
Szögletarány: 14:2 (5:1).

PMFC: Tarlósi - Dienes, Tomka, Kislőrincz - Kósa (Tolnai, 71'), Gera, Nagy E. (Kovácsevics, 88'), Sipos, Romanek J. - Azoitei (Balázs, 77'), Tóth Gy.. Edző: Róth Antal. 

Komlói Bányász: Ádám - Both, Mosonyi, Halász - Kolesánszky, Gálffy (Stern, 78'), Priol (Bodor, 61'), Dömény, Kovács, Geisz - Nagy A. (Pörs 89'). Edző: Dárdai Pál. 

Osztozkodtak

(Szinte furcsa volt látni, milyen az, ha nem kong üresen a lelátó. Pedig munkanapon, kora délután kezdték a mérkőzést.) 
Döntetlen lett a rangadó
(Dunántúli Napló, 1997. október 19.)
Majdnem fél óráig hiába várták az egybegyűltek, hogy valami érdekes történjen, a játékosok másképpen döntöttek. Kolesánszky gondolta meg magát először, 22 méterről lőtt, a jobbra tartó lövést Tarlósi nyújtózkodva tolta szögletre. 
A 33. percben Mosonyi kétszer egymás után mentett a kapuja előterében, előbb lábbal, aztán fejjel tisztázott. Három perccel a félidő vége előtt, Romanek J. bal oldali beadását Tóth Gy. pontatlanul fejelte le, ezzel tisztázott is. 
(Öt perc telt el a szünet után, amikor Mosonyit már másodszor vitték le hordágyon. Egyszer a pihenő előtt távozott. Lehetett benne némi taktikai időhúzás is.) 
Az 56. percben egy jobbról beívelt szabadrúgást Romanek J. 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Ezután Gera két csel után csúnyán fölé durrantott, majd Ádám kapust ápolták. 
A hajrában felpörgött a hazai csapat. Tóth Gy. Azoitei átadását rúgta kapura, Adám kiütötte a labdát, odalett a helyzet. Gera beadását Romanek J. fejelte meg, a komlói kapus tisztázott. A 85. és a 86. percben Balázs fejjel veszélyeztetett, egyszer a kapufa, másszor Adám mentett. 
(A játékvezető legalább négy percet hosszabbított. A komlóiak már nagyon várták a számukra oly nagyon kellemes hangot, a végső füttyszót.) 

Döntetlen és egy-egy pont a baranyai rangadón, mégis micsoda különbség! A pécsiek megint képtelenek voltak kihasználni helyzeteiket, a hazai pálya már-már görcsössé teszi őket. A Komló akarata érvényesült, hiszen egyetlen látványos lövésük volt, mégis döntetlent értek el. Ezzel először sikerült pontot szerezniük idegenben. Alaposan meg kellett érte dolgozniuk, de megérdemelték. 

Próbajáték

Hétfőtől új labdarúgó van próbajátékon a PMFC-nél. Havadtői Zoltánnak hívják, 19 éves, balszélső. Most még a Vásárhelyi Gázmetálban játszik, amely egy romániai IV. ligás csapat. Havadtői 31 gólt szerzett a legutóbbi bajnokságban.

Mestermérleg:
Róth Antal: -Sajnos, nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat. Meddő mezőnyfölényünk csak a helyzetek kialakítását eredményezte, gólt nem. 
Dárdai Pál: -Az önfeláldozó és fegyelmezett játékunkkal - annak ellenére, hogy a támadásaink nem voltak veszélyesek - megérdemeltük az egy bajnoki pontot. 

(Dunántúli Napló, 1997. október 19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése