1996. szeptember 15., vasárnap

1996. szeptember 14. Pécsi MFC-Titán - Csepel SC 1-1 (0-0)

Pécsi MFC-Titán - Csepel SC 1-1 (0-0)
1996. szeptember 14. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 6. forduló. 1.500 néző.

Győri János és Szekeres csatája
(DN., 1996. szeptember 15.)
Vezette: Cserna (Molnár L., Nagy I.).
Góllövők: Győri (öngól) a 47., Brindas a 61. percben. 
Sárga lap: Tyukodi (Bujdak ráncigálásáért) a 10., Szaszovszky (buktatta Rósát) a 15, Azoitei (kezezésért) a 21., Rósa (reklamálásért) a 45., Jakab (reklamálásért) az 54., Nagy T. (Szaszovszkyval kakaskodott) a 90., Varga (reklamálásért) a 92. percben. 
Kiállítva: Tyukodi a 83., Szaszovszky a 90. percben. 
Szögletarány: 4:10 (1:7). 

PMFC-Titán: Disztl P. - Dienes, Tomka, Brindas - Győri (Ulrich, 71'), Szabados, Víg (Szabó Cs., 57'), Szaszovszky, Schneider - Bujdak, Azoitei. Edző: Gelei József. 
Csepel: Bíró - Tyukodi, Petrók, Keresztúri - Rósa, Jakab, Bereczki (Varga, 50'), Bubcsó (Deák, 72'), Szekeres - Baranyi (Hómann, 83'), Nagy. Edző: Varga István.

 Ezúttal sem győzött a Pécs

Öt év után tért vissza Tomka János a csapatba, aki legutóbb Mohácson futballozott. Csúsztak-másztak a játékosok a vizes füvön, vagyis az akarással nem volt különösebb baj, csakhogy mindebből nem kerekedett ki játék. Sok volt az ütközés és ennek lett eredménye, hogy Cserna játékvezető már a 6. percben kiosztott egy sárga lapot Tyukodinak a Bujdak elleni szabálytalanságért. A Csepel maradt támadásban, két szögletet is kiharcolt két perc alatt, azonban eredménytelenül. Negyedóra elteltével Szaszovszky buktatta Rósát, amiért neki is kijárt a sárga lap. Az első pécsi helyzet a 20. percben maradt ki, amikor Azoitei labdájával Víg lépett ki Tyukodi mellett, de lövése a kifutó kapus mellett a bal kapufa mellé szállt. Egy perc múlva Azoitei kapott sárga lapot kezezésért. 
A 24. percben Baranyi beadása „ajtó-ablak” helyzetben találta a pécsi kaputól 8 méterre Jakabot, csakhogy a csatár fejjel rosszul célzott, a labda mellé ment. Váltott ugyan a ritmuson a Pécs, mégis a 31. percben Disztl P.- nek kellett bravúrt végrehajtania, és így tudta tisztázni Baranyi lövését. Továbbra is lendületben maradtak a vendégek és alaposan próbára tették a pécsi kapuvédőt. Egészen a félidő utolsó percéig, amikor Bujdak beadását Azoitei alig fejelte a jobb kapufa mellé. Az első 45 percet Rósa sárga lapja zárta. 
Szünet után teljesen érthetetlen módon vezetést szerzett a Csepel. A 47. percben Jakab kapu elé adását Disztl P. kiütötte, pontosan az előtte álló, vétlen Győri hátára, ahonnan a labda a pécsi kapuba vágódott. (0-1). 
A gól felrázta a vendégeket, aminek eredményeként egyre inkább átvették a játék irányítását, bár a nagy lendületben Jakab is begyűjtött egy sárgát. Egy óra elteltével rákapcsolt a PMFC-Titán és a csereként beállt, agilis Szabó Cs. jóvoltából alaposan „megrázták” a csepelieket. 
Ä második Szabó Cs. szöglet után Brindas fejelt a bal alsó sarokba. (1-1). 
Igaz, öt perccel később Nagy T. lőtt gólt, csakhogy az esetet les előzte meg, tehát érvénytelen maradt a találat. A 69. percben Azoitei egymaga eldönthette volna a mérkőzés sorsát, ám ő egy perc alatt - előbb fejjel, majd lábbal - a kapust találta telibe, így oda lett a nagy lehetőség. 
Öt perccel később Bujdak változtathatott volna az eredményjelzőn, csakhogy a fejese nyomán ismét nem került Bíró hálójába a labda. Azoitei alaposan belelendült, s bár gólt nem sikerült elérnie, „tevékenysége” eredményeként Tyukodi kapott sárgát, s mert már volt neki egy, kiállítás lett 
a következménye. Mindezzel azonban még mindig nem ért véget a „kártyaosztás”, hiszen a Csepelből Nagy és Varga kapott sárgát, a pécsiektől pedig Szaszovszky. Utóbbinak ez volt a második, amiért kiállította a játékvezető. 

Igazában nem volt jó a játék, ám izgalmak akadtak bőven ezen a mérkőzésen. Ment, hajtott mindkét együttes, voltak helyzetek, csakhogy a nagy akarás béklyókat kötött a játékosok lábára. A változatos játékra jellemző, hogy a találkozó egyes szakaszaiban mindkét csapatnak voltak olyan negyedórái, amikor saját javukra fordíthatták volna a mérkőzés sorsát. Mindezek ellenére maradt a döntetlen, megfosztva ezzel egymást a plusz pontoktól, no és a tegnapra már alaposan megfogyatkozott közönséget a győzelemtől. 
A pécsi kapuban Disztl P. nagy hibát vétett a gól előtt, de voltak bravúrjai is. A hátvédsorban a gólt fejelt Brindas mellett a fél évtized után Pécsre visszatért Tomka volt a legbiztosabb pont. A középpályán ezúttal sem volt szervező és irányító játékos, amíg a csatárok a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták. 

Mestermérleg:
Gelei József:- Ilyen a labdarúgás! Hiába dolgoztunk ki több gólhelyzetet, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Azoitei példáid egy perc alatt hagyott ki két 100 százalékos helyzetet. 
Varga István:— Idegesen fociztak a játékosam, akiknél néha nagyobb volt a hangerő, mint a tehetség, no és a teljesítmény. 

(Dunántúli Napló, 1996. szeptember 15.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése