1994. november 21., hétfő

1994. november 20. BVSC-Dreher - Pécsi MSC-Fordan 3-0 (0-0)

BVSC-Dreher - Pécsi MSC-Fordan 3-0 (0-0)
1994. november 20. Budapest, Szőnyi út. NB I., 14. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Molnár J. (Lettrich, Hanacsek).
Góllövők: Szalma az 54., Komódi az 56., Kovács a 68. percben.
Sárga lap: Csábi (Tolocsko buktatásáért) a 29., Komódi (Már­ton felrúgásáért) a 61., Ulveczki (Kovács akasztásáért) a 69., Bonda­renko (kezezésért) a 88., Dienes (Kovács lerántásáért) a 90. percben.
Szögletarány: 5:3 (3:3).

BVSC-Dreher: Tarlósi - Csábi - Nagy P„ Szalma - Bondarenko, Urbányi (B. Szabó, a 77. percben), Farkas, Bognár (Kvanduk, a 12. percben) - Komódi, Kovács, Bük- szegi. Edző: Egervári Sándor. 

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Dienes, Braun, Lengyel - Tolocsko (Ulveczki, a 67. percben), Jäckl, Dárdai (Benkovics, a 74. percben), Warzycha, Virág - Niederbacher. Edző: Eich László. 

Krónika:
21. perc: Csoda történt a Sző­nyi úton: Kovács hihetetlen mutatvánnyal rukkolt elő. Szalma balról érkező beívelését Bondarenko estében lefejelte, a labda Kovács elé hullott, akit a pécsi védők tapintatosan ma­gára hagytak, és ő „hálából" három méterről csúnyán a léc fölé durrantott.
43. perc: Tolocsko balról vég­zett el szögletet, a labda elsu­hant a középen csoportosulók között, Niederbacher négy mé­terről balett-mozdulattal rúgta meg a kapu bal oldala felé, Tar­lósi azonban óriási reflexszel vetődve hárítani tudott. Az osztrák idegenlégiós egy ideig reklamált, mert szerinte a ka­pus a gólvonal mögött paskolt a labdába, ám a partjelző hatá­rozottan jelezte, hogy mehet tovább a játék, így a csatár fel­adta a kilátástalan értekezést.
54. perc: Szalma sietett a tá­madók segítségére. A jobbössze­kötő helyén kapott átadást, fel­gyorsított, majd huszonöt méter­ről rászúrta a labdát. Úgy tűnt, a lövés nem okoz különösebb za­vart: Gelei jól vetődött rá, ám a kapus rosszul számította ki a labda útját, így az a földről a ke­zére, onnan pedig a jobb felsősarokba vágódott. 1-0
56. perc: Még ki sem szomorkodhatták magukat a pécsiek,
máris megismételhették a kö­zépkezdést. Komódi kapott lab­dát a jobbösszekötő helyén a ti­zenhatoson belül. Megfordult, erőszakosan áthámozta magát Mártonon, majd tizenkét méter­ről, ballal élesen meglőve a lab­dát, a bal alsó sarokba talált. 2-0
63. perc: Komódi lépett ki a jobbösszekötő helyén, nyolcméterről Virág szorításából küldte kapura a labdát, de Gelei most szögletre tudott menteni.
67. perc: Niederbacher ügye­sen Lengyelhez fejelt, a langaléta pécsi nyolc méterről stukkolta tovább a labdát, amely kevés­sel kerülte el a jobb alsó sarkot.
68. perc: Az ellentámadás vé­gén Urbányi nagyszerűen ug­ratta ki középen a kezdőkörből rajtoló Kovácsot. Az apró csatár nem hagyta magát, előbb leráz­ta Braunt, utána faképnél hagy­ta Mártont, majd tizenöt méter­ről a kilépő Gelei mellett a jobbalsó sarokba helyezett. 3-0
73. perc: Szépen adogattak a pécsiek a hazai tizenhatoson,Warzycha Lengyel elé sarkalta a labdát, aki ezzel ígéreteshelyzetbe került, ám gyatrán próbálkozott és Tarlósiban el­akadt a laposan suhanó labda.
75. perc: Némi kavarodás után Kvanduk fordult rá a lab­dára, tizenhárom méterre a pé­csi kaputól, Gelei azonban el­csípte a feje fölé tartó lövést.

Mestermérleg:
Egervári Sándor: -Második félidei játékunk alapján rászolgáltunk a győzelemre. Bognár kiválásával sajnos, látványos játékot nem tudtunk produkálni, de a csapategység meghozta a megérdemelt győzelmet. 
Eich László: - Idegenbeli mérlegünk tovább romlott, az első gólig mi irányítottuk a játékot a mezőnyben, aztán a potyagól után egyértelművé vált a BVSC fölénye. El kell mondanom, hogy addig előrelépés nem várható, amíg a csapatnak nem lesz igazi csatára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése