1993. november 7., vasárnap

1993. november 6. Pécsi MSC-Fordan - Szombathelyi Haladás VSE 2-0 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Szombathelyi Haladás VSE 2-0 (1-0)
1993. november 6. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 13. forduló. 3.000 néző.

Rózsa László:gólt lőtt és
a mezőny legjobbja volt
Vezette: Bede (7) (Varga L., Győr). 
Góllövő: Rózsa a 33., Ulveczki a 87. percben. 
Sárga lap: Bódog (ellökte Tóth N.-t) a 26., Azoitei (reklamálásért) az 58., Rózsa (Kenesei felvágásáért) a 70., Neudl (Azoitei lerántásáért) a 70. percben. Szögletarány: 6:5 (5:2).

PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Bódog, Braun - Csoboth, Fehér, Rózsa, Vókó, Kocsis (Tököli 61') - Mészáros (Ulveczki 82'), Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Haladás VSE: Derdák - Neudl, Jagodics, Nagy M. - Szekér, Bognár, Kenesei, Tóth Gy., Németh Z. (Borbás 65') - Elekes, Tóth N.. Edző: Glázer Róbert. 

Krónika:
Három jubiláló játékosukat - Braunt és Bódogot a 100., Ulveczkit pedig az 50. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötték a pécsi vezetők a kezdő sípszó előtt. 
25. perc: Egy csel után Rózsa 22 méterről megcélozta a Haladás kapuját, Derdák szögletre mentett. 
33. perc: Mészárost Nagy M. buktatta a vendégek kapujától 17 méterre. A megítélt szabadrúgást Rózsa úgy bombázta a jobb alsó sarokba, hogy a sorfalba beállt Azoitei tudatosan ellépett a labda útjából. 1-0 
68. perc: A 16-oson belül Kenesei fellökte a vele szemben megálló Braunt. Lehet, hogy feltartás volt, de talán még az sem. Mindenesetre Bede játékvezető, nagy meglepetésre, a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Elekes a keresztlécre emelte, onnan a mezőnybe pattant vissza a labda. 
70. perc: Neudl lerántotta Azoiteit, amiért egy kicsit is szigorú bíró kiállítást rendel el. Bedénél ez csak sárgát ért. 
87. perc: Ulveczki indította Azoiteit. Ő jobbról laposan visszaadott, és a becsúszó Ulveczki középen az ötösről a jobb alsó sarokba továbbított. 2-0

Ezen a mérkőzésen olyan volt a PMSC-Fordan, mint az eső: hol nekikezdett, hol alábbhagyott. A pécsiek ezúttal kizárólag terület-védekezéssel próbálták megakadályozni a vendégek támadásait, és a labdát megszerezve azonnal indultak is. 
A középpályán a labdák többségével Mészárost keresték, aki az első félidőben rendkívül agilis volt, és jól osztogatott. Fegyelmezetten játszott a hazai gárda, aztán a második félidő elején rákapcsolt a Haladás, és kiegyenlítetté tette a küzdelmet. 
Rengeteg apró szabálytalanság történt, a kedélyeket tovább borzolta Bede játékvezető fordított ítéleteinek sokasága is. Ideges hangulatban ért véget ez a közepes színvonalú és iramú mérkőzés, amelyet végül a PMSC-Fordan szervezettebb játékának köszönhetően megérdemelten nyert meg. 
A hazaiak védelmében mindenki megtette a magáét, a középpályán Rózsa rengeteget vállalt, gólt is szerzett, ő volt a mezőny kimagaslóan legjobb embere. Mészáros, amíg bírta erővel, jól osztogatott, látszik, bíznak benne a többiek. Elöl Azoitei hasznosan játszott, erőszakos volt. A gólt legközelebb várjuk tőle! 
A vendégeknél Neudl, Jagodics és Kenesei teljesítménye emelkedett az átlagos fölé. 

Mestermérleg:
Róth Antal: - Körülbelül az történt a pályán, amire előzőleg is számítottunk. Rendkívül nagy csatában, némi szerencsével itthon tartottuk a két pontot. 
Glázer Róbert: - Saját magunk számára tettük kétségessé a mérkőzést. Két egyéni hibából (Derdák, Nagy M.) két gólt kaptunk. A játék képe alapján igazságosabb lett volna a döntetlen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése